Bir Bilim Adamının Romanı İncelemesi
2025 235. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2025 16:36
Biyografik bir roman okuduğumu hatırlamıyorum. Sanırım bu kitap ilk oldu. Bu roman yazarın diğer romanlarına göre daha akıcı. Yazarın da üniversiteden hocası olan Profesör Mustafa İnan’ın hayatı anlatılıyor. Düz bilgileri aktarmak yerine orta yaşlı bir profesör ile şehre yeni gelen öğrenci üzerinden, Mustafa İnan’ın doğumundan ölümüne ve ölümünden sonra olanlar aktarılıyor. Yazar, Mustafa İnan’ın hayatını anlatmakla birlikte üniversitelerin, toplumun yapısının, insanların bilime ve bilim adamlarına olan bakış açılarını kendi yorumlarını katarak anlatıyor. Mustafa İnan gibi kıymetli, ülkemize çok şey katan bir insanın ismini daha önce duymamıştım, yazarın sayesinde tanıdım. O dönemde bilime olan bakış açısının günümüzde değişmediğini görmemek insanı üzüyor. Şu an ülkemizde değerli çalışmaları olan bilim insanlarımızın kaçını, kaçımız tanıyor? Medya, futbolcuları, ünlülerin sansasyonel hayatlarını her gün gündemde tutarken, hangi bilim insanın çalışmalarından bahsediliyor? Tanınan birkaç bilim insanını da reyting getireceğini düşündükleri için televizyonlara çıkarıyorlar. Bizler ise kaç tane bilim insanını görmek, tanımak istiyoruz?
Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnanOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202020,5bin okunma