···Okunma: 18 Kasım 2025 21:04 Madem başladım bir inceleme de bu kitaba yazayım. Müthiş ürkütücü bir distopya. Epeydir erteliyordum okumayı, dili ağır sanmıştım fakat çok basit okunuyor. Bir de dizisi var: The Handmaid's Tale. Paralel okudum. Hatta dizi izlerken önden gidiyordum, okumayı ona yetiştirdim :) İlk defa bir uyarlamayı kitabından başarılı buldum.
Konusu çok orijinal. Bu nasıl bir yaratıcılıktır nasıl bir hayalgücüdür hayran kaldım. Ülkede darbe oluyor ve sapık bir tarikat yönetimi ele geçiriyor. Nufüs artış hızı düştüğü için kadınları damızlık hayvan gibi üremek için kullanıyorlar. Pek çok kadın esir ediliyor, hamile kalıyor, çocuk doğurup başka bir aileye gönderiliyor.Bu döngü böyle devam ediyor.Çocuk sahibi olmak sadece komutan ailelerine mahsus. Düşüncesi bile korkunç. Damızlık kadının önemi yok. Duygular yok. Sadece bunu yaparken kurallar var. Okumanızı öneririm. Neticede dünyada en çok konuşulan konu yüzyıllardır giydiği-giymediğiyle, yaptığı-yapmadığıyla kadın olmuştur sanırım. Herkesin kadınlar üzerinde söz hakkı var. Bu yönüyle kitap toplumsal bir eleştiri. Ülkemizde bile kadın hala bazı yörelerde kendi hayatıyla ilgili söz söyleme hakkına bile sahip değil, soy devam ettirme amacıyla evlendiriliyor. Gerçek yaşamla bu denli benzer olması da üzücü.
Kitabın devamı da var: Ahitler. Bu kitabı biraz sindireyim onu da okuyacağım.