ɢᴏ̈ᴋʙᴏ̈ʀᴜ̈ ᴠᴇ ᴛᴜ̈ʀᴋ'ᴜ̈ɴ ᴜʟᴜ ᴀᴛᴀsɪ ᴏɢ̆ᴜᴢ ᴋᴀɢ̆ᴀɴ
Bugün sizlere okumaktan büyük keyif aldığım bir kitap ile geldim.
Eğer siz de benim gibi #TürkMitolojisi okumayı seviyorsanız, sayfalar arasında hissettiklerimi az çok tahmin edebilirsiniz…
Biz Türkler için ataların atası Oğuz Kağan’ı bilmeyen yoktur.
Türklerin kökünü, birlik ve millet olma bilincini simgeleyen bu büyük soyun hikâyesi, yüzyıllardır gönlümüzde yaşıyor.
Yazarın akıcı ve sürükleyici dili sayesinde, eser hem günümüz anlatımına uyum sağlıyor hem de okurunu yormadan önemli tarihsel bilgileri ustaca aktarıyor.
Türk mitolojisini modern bir dille kaleme alarak, özellikle genç okurların ilgisini çekecektir. Betimlemeleri yerli yerinde ve etkileyiciydi , kitabın atmosferi yaşatmayı başarmış.
Olay örgüsü ve karakterlerinin içsel döngüleri ile psikolojik analizlerini güzel ifade etmiş.
Yalnızca bir mitolojik macerayı değil tarih, kültür, kimlik ve liderlik üzerine kapsamlı bir okuma deneyimi sunuyor...
Göktanrı inancının izlerini, kut anlayışını, börü sembolünü ve Oğuz Kağan'ın geleneğini , macera, savaş ve insani değerler, toplumsal değerler ile mitolojik unsurları kurgusunun içinde işleyerek okuruna hissettiriyor.
Bir milletin doğuş sürecini, Oğuz Kağan destanını öğrenirken romanın tadını, romanı okurken de tarihsel kökleri damarlarınız da dolaşan asil kanda hissedeceksiniz.
Türk mitolojisini seven, destanların köküne inmeyi isteyen, sembolik anlatıları takip etmekten hoşlanan okurlar için son derece keyifli bir kitap.
Oğuz Kağan'ın ve boylarının bir milletin doğuşunda yaşadıkları cihana hükmeden birliğin nasıl temellendiğine şahit olacaksınız...
...Tengri Biz Menen...
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE