2025 24. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2025 00:00
Öncelikle midesi hassas olanlar ve tıbbi gerilim sevmeyenler bu esere hiç başlamasın. Yok eğer bolca entrika, kan, ölüm ve ceset istiyorsanız doğru yerdesiniz. Çok beğendiğim ve birkaç saatte okuyup bitireceğim bir kitaptı. Sadece zamanlamam iyi değildi o yüzden süre uzadı. Bendeniz Tess Gerritsen hayranıyım ve bilen bilir ki Tess de doktor Tsokos da. Yani Fitzek'in kalemi ile Tsokos'un adli tıp uzmanlığı kitabı bambaşka bir boyuta taşımış. Hastalıklı bir ruh olan Sadler'in genç kızları kaçırıp, tecavüz edip ve üzerlerinde yıllarca kapanmayacak bir yara açması, onları âdeta işkenceden kaçıp intihara sürükleyen bir pislik olması ama en sonunda hakettiğini yaşaması içimi bir nebze rahatlattı. Aslında olayların içinde olan Linda bir çizer, Hannah, Rebecca ve Lily kurban, Herzfeld adli tıp uzmanı, Inglof stajyer ve Ender de bir hademe. İnsan düşününce bazıları birbirleri ile çok alakasız görünse de işi ustasına bırakmakta fayda var. Olaylar Almanya'da geçtiği için Ender de Türk asıllı bir Alman olarak geçiyor kitapta. Neyse aslında adaleti sağlama çabası içinde olan Swen'in kızının kaçırılıp ölmesi sonucunda otopsisini yapan Herzfeld raporu değiştirmediği için (Çünkü Lily intihar ediyor) ona ders vermek amacıyla aynı şekilde ölen Rebecca'nın babası ile bir olup Profesörün kızı Hannah'ı kaçırıp hapisten çıkan Sadler de dahil olayın hakimini de içeren kişileri arkalarında ipucu bırakarak öldürüp ders verme niyetinde. Ama işler o kadar farklı ilerliyor ki telefondan aldığı talimatla Linda otopsi yapıyor mesela. Inglof senatörün oğlu olduğu için bir proje tasarlıyor ve onu piyasaya sürme niyetinde falan. Sizi rahatsız etmeyecekse okuyun derim ben çünkü bu kadar kanlı bir roman uzun zamandır okumamıştım.
KesikSebastian Fitzek · Pegasus · 2024208 okunma