2024
Orijinal Adı:
Abgeschnitten
Sıralamalar

2025 24. kitabı
#sebastianfitzek #paulherzfeld #kesik // •Baskı: Nisan 2025 •Orijinal Adı: Abgeschnitten •Psikolojik gerilim, gizem •GR:4.17 •344 syf. •#paulherzfeldseries•3 Sebastian Fitzek ve Michael Tsokos. Bir gerilim yazarı ve bir adli tıp uzmanı. İkisi de işlerinde usta. Sonuç ise usta işi bir roman.  Adli tıp uzmanı Paul Herzfeld canice kafası kesilmiş bir kurbanın kafatasının içinde kızının ismi ve bir telefon numarası bulunan bir kapsül bulur. Üstelik katil onun için Helgoland’da başka bir ipucunu içeren bir ceset daha bırakmıştır. Ancak Herzfeld’in bu cesede ulaşma şansı yoktur çünkü Helgoland adasına gidiş gelişler fırtına nedeniyle durdurulmuş ve adanın büyük çoğunluğu tahliye edilmiştir. Adada kalan Linda, kayalıklara vurmuş cesedin üzerinde bir cep telefonu bulur ve Herzfeld’e ulaşır. Herzfeld çaresizce Linda’yı vereceği talimatlarla cesedin otopsisini gerçekleştirmeye ikna etmeye çalışır. Almanya’nın en meşhur adli tıp uzmanıyla tanıştınız mı? Paul Herzfeld Serisi toplamda üç kitap. Tsokos, üçüncü kitapta Fitzek’le iş birliği yapmayı tercih etmiş. Saygı duyarız elbette. Biz de bu vesileyle Paul’le tanışmış olduk. Kitaba dönersek, kurgunun her dönemeci ipe dizilen boncuklar misali birbirini tamamlayan anlardan oluşuyor. ‘An’lar diyorum çünkü kitabın tamamı yalnızca bir günü kapsıyor. Varın adrenalin patlamasını siz düşünün. Kurgu koşuyor, siz de var gücünüzle yetişmeye çalışıyorsunuz. Bu noktada usta işi tarifi tam olarak karşılığını buluyor. Dünyanın hak, hukuk, adalet anlayışına karşı lafını esirgemeyen, kapitalist sistemle derdi olan yazarları da ayrı bir severim. Soluksuz okudum. Malumunuz sevgili Fitzek’in olayı da bu; yoruyor, yıpratıyor, beyni resetleyip tekrar aktive ediyor. Bu döngü hiç bitmiyor. Gönülden tavsiyedir. Paul Herzfeld Serisi; •Şiddetin İzleri
2025 26. kitabı
EN SON NE ZAMAN BİR CESEDİ KESİP AÇTINIZ? HİÇBİR ZAMAN MI? O ZAMAN VAKTİ GELMİŞ DEMEKTİR. Bir kurbanın kafatasında bulunan not... Fırtınanın izole ettiği bir ada... Ve umutsuz bir baba... Karanlık, çaresizlik ve ölüm... Sizi daha ilk sayfalarda avucunun içine alan, sağ gösterip sol vuran bir eserle karşı karşıyasınız. GARANTİ VERİYORUM Fırtına yüzünden izole olmuş bir adadasınız. Kayalıklarda bir ceset buluyorsunuz. Ve tanımadığınız bir adam, telefonda size o cesedi kesip açtırmak için baskı yapıyor. Ne yapardınız? Linda’nın hayatı, bir anlık keşifle kabusa döndü. Eski bir ilişkinin gölgesi daha silinmemişken, şimdi çok daha derin bir karanlığın tam ortasında buldu kendini. Ve Paul Herzfeld… Umutsuz bir babanın, her saniye kızına ulaşmak için verdiği insanüstü mücadele. Sebastian Fitzek ve Michael Tsokos'un birlikte kaleme aldığı Kesik kitabı karanlık bir girdabın içine çekiyor insanı. Her satırda olaylar daha da karmaşıklaşıyor, şaşkınlık katlanıyor, nefes almak bile lüks haline geliyor. Gerilim, düşmeyen bir tempo ile ilmek ilmek işlenmiş. Ama ben Linda'nın yerinde olmak isterdim. Çünkü nerede çılgın fikirler varsa, ben oradayım. Otopsi yapan kişi olmak isterdim. Sonunda da 'UZAKTAN EĞİTİMLE ADLİ TIPÇI OLMUŞUMDUR' diye kendimle dalga geçerdim. Ah Linda ah! Hayatının fırsatı ayağına gelmişti. Ben çok sevdim. ŞİDDETLE TAVSİYEMDİR •
2026 29. kitabı
Okunma: 14 Mart 2026 04:13
Kitabı yeni bitirdim ve kendimi uzun uzun inceleme yazacak gibi hissetmiyorum. Tek diyeceğim çok manyak bir kurgu . Harika çok iyi planlanmış bir kurgu. Okuduğum en iyi gerilim romanı diyebilirim.Yazarlarını gerçekten tebrik ediyorum. Çok iyi iş çıkarmışlar. Kitaba başlıyacak olanlar kendini her şeye hazırlasın. İyi okumalar:)
KesikSebastian Fitzek · Pegasus · 2024207 okunma
O kadar iyidi ki sıkıldım
2025 44. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2025 06:17
Okudum diyemem, maruz kaldım demek daha doğru olur. Bir kitapta yan karakter bile mi gerilimli olur, lütfen… Sapığın sapığı vardı, o derece! Her satırda kan, vahşet, bilmece vardı. Sağlı sollu tokatlandım resmen. Kitabın sonlarına doğru geldiğimde beyinsel olarak çok yorulmuştum. Akıp gidiyor ama akıp gitmesine izin veremiyorsunuz. Gerçekten çok yoruldum, inanın. Kdkd. Keşke filmi olsaydı, ayıla bayıla izlerdim. Otopsi sahnelerinde biraz sıkıldım açıkçası. Sırf adli tıp uzmanıyla beraber yazıldı diye bu kadar abartılmamalıydı. Şöyle söyleyeyim: O kadar detaylı anlatılmış ki, önümde bir ceset olsa o sahneleri referans alarak kessem kusursuz bir sonuç elde ederim. Ama gerek yoktu, tekrar edeyim. Bu yazarı okumama gibi bir ihtimalim yok ama üçüncü bir kitabını daha okuyup kararımı öyle vereceğim. Konusundan bahsedip herkese iyi günler diliyorum: Sizin için sıradan bir gün. Hayatın debdebesi içinde işinizin başındasınız; yani bir ölünün üzerinde. Çenesi çıkarılmış zavallı kadının cesedinin içinden bir kapsül çıkarıyorsunuz ve içinde kızınızın numarasının yazılı olduğu bir kâğıt buluyorsunuz. Ve kabus sizin için başlıyor.
2025 27. kitabı
Kesik, Sebastian Fitzek’in sürükleyici gerilimi ile Michael Tsokos’un adli tıp alanındaki uzmanlığını bir araya getiren, oldukça sarsıcı bir roman. Son derece akıcı, daha ilk sayfalarda okuru pençesine alan, rahatsız edici derecede gerçekçi ve çarpıcı. Hani bazı kitaplar zamanı unutturur ya, Kesik tam da öyle bir kitaptı. Hikâye daha ilk sayfalarda yakamıza yapışıyor. Kitabın ilk sayfasından itibaren zekice kurgulanmış, kanlı bir oyunun içine çekiliyorsunuz. Her şey öyle ustaca planlanmış ki, sürekli bu iş nasıl çözülecek diyorsunuz. Cesetler birer birer gözler önüne seriliyor, her birinden çıkan notlar yeni bir mesaj taşıyor, bir sonraki dehşetin kapısını aralıyor. Tehditler, şantajlar ve bol miktarda otopsi sahnesiyle örülmüş ölümcül bir ağın tam ortasına sürükleniyorsunuz. Kan, şiddet ve psikolojik çöküşün iç içe geçtiği karanlık bir atmosferde, adım adım daha da derine çekiliyorsunuz. Genç bir kızın yardım çığlığı zihninizde yankılanıyor, gözleriniz doluyor, boğazınız düğümleniyor. Kesik, etkileyiciliğiyle sadece sizi sarsmakla kalmıyor, aynı zamanda zihninizde uzun süre yer edecek kadar rahatsız edici bir iz bırakıyor. Kitap bittiğinde bir süre etkisinden çıkamayacaksınız. Ne yazık ki, adalet sisteminin yetersizliği sadece ülkemize özgü değil. Vergi kaçıranlara verilen ağır cezaların yanında, bir çocuğa ya da kadına tecavüz edip onu öldüren birinin, denetimli serbestlik gibi yollarla serbest kalabilme ihtimali, insanın içini acıtıyor. Bu adaletsizlik, kurban yakınları için tarif edilemez bir acıya dönüşüyor. Adaletin terazisi maalesef her zaman dengede durmuyor. Okuyun. Mutlaka okuyun... Şiddetle tavsiyemdir.
2025 29. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2025 07:58
Fitzek'in ters köşelerini hep sevmişimdir ve uzun zamandır gerilimi bu kadar hissettiren bir kitap okumamıştım. Çift yazarlı bir kitap ve her iki yazar da uzmanlık alanını konuşturmuş kurguda. Psikolojik gerilim sevenlere tavsiyedir
Fitzek
2025 5. kitabı
Bu adamın kitaplarına gerçekten bayılıyorum. Yıllar sonra ilaç gibi geldi ustalıkla yazılmış harika bir kitap. Adli tıp uzmanı ile yazması da hikayeyi çok daha ilgi çekici hale getirmiş.
2025 33. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 23:13
Kitabı beğendim mi, beğenmedim mi emin değilim. Rahatsız edici şeyler vardı, vahşet, tecavüz vs. Yarım bırakmayı bile düşündüm. Bazı yerler mantıksız geldi. Tek iyi yanı, adalet sistemindeki çarpıklıklara, adaletsizliklere vurgu yapmaya çalışmış. Hak ettiği cezayı almayan suçluların, canilerin, başka masum insanlara ne zararlar verdiğini güzel anlatmış. Ahlâkî bir ikiliem var ama bazı suçluların kesinlikle affedilmemesi gerekir. Spoiler Dr. Herfeld tecavüz sonucu intihar eden, arkadaşının kızının otopsisinde dürüst davrandığı, delilleri çarpıtmadığı için suçlu az bir ceza ile kurtuluyor ve birkaç yıl sonra çıkıyor. Arkadaşı da, başka bir kurbanın babası ile beraber bu olayda payı olan herkesten -hakim, dr vs- intikam almaya başlıyor. Doktorun kızını da ders vermek için kaçırıyorlar, ona zarar vermiyorlar ama kız babasından zamanında suçlunun az ceza almasına sebep olduğu için nefret ediyor.
Alıntı
KesikSebastian Fitzek · Pegasus · 2024207 okunma
EN SON NE ZAMAN BİR CESEDİ KESİP AÇTINIZ?
2025 19. kitabı
HİÇBİR ZAMAN MI? O ZAMAN VAKTİ GELMİŞ DEMEKTİR. Adli tıp uzmanı Tsokos ve gerilim yazarı Fitzek’in güçlerini birleştirmesiyle ortaya çıkan nefis gerilim kitabı.. 2025 yılının benim için favorisi hayırlı uğurlu olsun. MÜKEMMELDİ! Dün okumaya geç saatte başladığım için bitiremeden uyumak zorunda kaldım. Vallahi aklım yine de kitapta kaldı. Eğer daha erken başlasaydım kitabı tek oturuşta bitirir öyle uyurdum. O kadar sürükleyici, o kadar akıcıydı ki.. Her bölümün sonu öyle bir bitti ki yeni bölüme başlamadan duramadım. Özellikle otopsi kısımları harikaydı. Kendimi oradaymış gibi hissettim, anlatımlar aşırı gerçekçiydi. Uzun zamandır beni bu kadar geren bir kitap okumamıştım. Çok çok iyiydi! KONU: Adli tıp uzmanı Herzfeld, otopsi sırasında kurbanın kafatasının içinde kendi kızının ismini ve bir telefon numarasını içeren bir kapsül bulur. Herzfeld’in kızı kaçırılmıştır ve adli tıp uzmanımız kendini kanlı bir oyunun içinde bulur. Üstelik bu psikopat katil, Helgoland Adası’na başka bir ipucu içeren bir ceset daha bırakmıştır. Fakat adli tıp uzmanımızın adadaki bu diğer cesede ulaşma imkanı yoktur çünkü adaya gidiş gelişler fırtına nedeniyle durdurulmuştur. Adada kalan çizgi roman çizeri Linda, kayalıklara vurmuş bir cesedin üzerinde bir cep telefonu bulur ve adli tıp uzmanımız Herzfeld’e ulaşır. Herzfeld çaresizce, adada bulunan Linda’yı vereceği talimatlarla cesedin otopsisini gerçekleştirmeye ikna etmeye çalışır..
2025 37. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2025 13:19
Psikolojik gerilim yazarı Sebastian Fitzek ve Adli Tıp Uzmanı Michael Tsokos'un birlikte yazdığı Kesik; temposu yüksek işleyişi, heyecan duygusunu diri tutan dönemeçleri, bir solukta okunan pürüzsüz anlatımı ile çok beğendiğim bir kitap oldu. Hikayenin bir Adli Tıp Uzmanı ile birlikte yazılması sebebi ile çok sayıda otopsi sahnesi ve adalet sistemine yönelik eleştiriler de kurgunun gerçekçi ve sarsıcı bir düzleme oturmasında rol oynuyor. Federal Kriminal Dairesi'nde yönetici Adli Tabip Paul Herzfeld; vahşice katledilmiş bir kurbana otopsi yaparken kafatasında bir kapsül keşfeder. Kapsülün içinden 17 yaşındaki kızı Hannah'ın isminin ve telefon numarasının çıkmasıyla neye uğradığını şaşırır. Elinde bir tek kızının yardım etmesini ve yetkililere haber vermemesini isteyen ses kaydı vardır. Araştırmaları onu; farklı kurbanlara, ipuçları içeren notların bulunduğu işkence görmüş bedenlere yönlendirir. Bu mesajlar geçmişe dair pişmanlık duyulan anıların kapısını aralayacak, tehlikeli bir mücadele başlayacaktır. Çizgiroman çizeri Linda; kendisine şiddet uygulayan eski sevgilisi Daniel'dan kurtulmak amacı ile Helgoland adasına sığınır. Ancak evine birinin girdiğine dair işaretler, yalnız olmadığına yönelik hisler sebebi ile kendini güvende hissetmez. Sahilde yürüyüş yaparken bir ceset bulur. Ada'nın fırtına sebebi ile erişilemez olması yetkilileri haberdar etmeyi imkansız kılmaktadır. Kurbanın üzerinde bulduğu telefondaki cevapsız çağrılara yanıt verir ve Adli Tabip Paul Herzfeld ile tanışır. Ancak bulduğu kişi Paul için kritik öneme sahip bir bilgi taşımaktadır. Bu bilgiye ulaşmak için Linda'nın kurbana otopsi yapması gerekecektir. Çocuk istismarı, hukuk sisteminin güven duygusu oluşturmada ve adaleti sağlamada yetersizliğine yönelik vurgular çerçevesinde soluksuz okunan

Sebastian FitzekYazar · 16 kitap
1971'de Berlin'de doğdu. Birinci devlet sınavına kadar hukuk okudu. Telif hakları üzerine doktorasını yaptı. Almanya'nın çeşitli radyolarında şef redaktör ve program direktörü olarak çalıştı. İlk kitabı Terapi (Therapy) 2006'da Almanya'da en çok satanlar arasındaydı ve Da Vinci Şifresini 1. sıradan aldı. Fitzek dünya çapında 12 milyonun üzerinde kitap sattı.