● Zamanın Ötesinde Zamansız Bir Hikâye ●
2025 42. kitabı
Kitapta gelincik ile yılan balığının aşkı son derece cesur şekilde kaleme alınmış. Zaten Latife Tekin'den de başka türlüsü beklenmez. Daha önceden ne tarz yazdığını biliyordum fakat okuduğum ilk eseri bu oldu. Zamansız bir anda ansızın kitapçıda gözüm takıldı ve alıp okumak istedim. Hem beğendim hem beğenmedim. Harikulade cümleler vardı, onların altını çize çize yoruldum. Beğenmediğim kısım da tutkuyu, arzuyu fazla cesur yazmış olmasıydı. Bu tür betimlemeleri okumayı pek sevmiyorum. Bunun dışında postmodern bir eser olarak anlaşılması öyle güç ki! Okurken beni çok yordu. Çünkü siz de okursanız fark edeceksiniz; bir sahnede gelincik ile yılan balığı, bir sahnede sahildeki pansiyonda kalan sevgilisinden ayrılmış beyaz elbiseli kadın, bir sahnede de oğluyla yatan kadın var. 3 boyutlu bir eser. Yani zaman zaman hepsi aslında tek bir perde mi diye de düşündüm. Eğer böyleyse anladığım şu ki aslında başkarakter beyaz elbiseli kadın, geri kalan tüm anlatı da o kadınla sevgilisi arasında geçenlerin farklı açılardan ifadesi... Bu arada oğluyla yatan dedim, çünkü yazar bu şekilde tasvir etmiş fakat ben burada başka bir fikir sezdim. Bir kadın bir erkeği hem sever hem de ona anne şefkati gösterir. Yazar da bence bu şefkat duygusunu farklı bir pencereden ifade etmek istemiş ve bir annenin oğluna duyduğu şefkat gibi betimlemiştir. Yani en azından ben böyle anladım. Yok, böyle değilse o zaman iğrenç! Diyeceklerim bu kadar.
ZamansızLatife Tekin · Can Yayınları · 0991 okunma
1 +1'leme