Altı Harfli Bir Tatlı
2025 76. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2025 22:07
Altı Harfli Bir Tatlı Şermin Yaşar’ın Yaşın Altı Harfli Bir Tatlı kitabı, sade dili, güçlü duygusal akışı ve insanın iç dünyasına dokunan anlatımıyla okuru daha ilk sayfalardan içine çeken bir eser. Daha önce yazarın Söyleme Bilmesinler kitabını okuyup sevenler için de tanıdık bir sıcaklık ve içtenlik barındırıyor. Kitap, anne ve babasız büyümüş, evliliğinde de istediği mutluluğu bulamamış bir kadının iç yolculuğunu anlatırken; diğer yandan hayatında iyi bir evlilik yaşamış ancak çocukları tarafından hak ettiği değeri göremeyen Selime Teyze’nin sessiz kırgınlıklarını da önümüze seriyor. Bu iki karakterin birbirine “iç dökmesi”, cesurca konuşmaları ve birbirlerini gerçekten dinleyip anlamaları, kitabın en güçlü taraflarından biri. Okur, onların her cümlesinde kendi iç sesiyle yüzleştiğini hissediyor; sanki kendi hikâyesiyle küçük bir hesaplaşma yaşıyor. Anlatılan tüm olaylar yalnızca bir günlük bir buluşma süresine yayılmış olsa da, kitabın bıraktığı etki çok daha uzun ömürlü. Finalde Meltem ve Fırat’ın birbirine gösterdiği anlayış, Fırat’ın kabullenişi ve karşısındaki insanı gerçekten “duyabilmesi”, okurun yüzünde samimi bir gülümseme bırakıyor. Karakterler arasındaki bu yumuşak temas, kitabın ruhunu oluşturan en sıcak detaylardan biri. Kısacık bir zamanda okunabilen ama içindeki duygularla uzun süre hafızada kalan Altı Harfli Bir Tatlı, akıcı ve derinlikli hikâyesiyle kesinlikle tavsiye edilebilecek kitaplardan biri. Okuyacaklara şimdiden iyi okumalar.
Altı Harfli Bir TatlıŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202513,5bin okunma