2025 76. kitabı
#arzununokudukları #okudumbitti #yorum #sarıyüz #yellowface @ithakiyayinlari Herkes ahlaktan bahseder, ta ki işine gelmeyene kadar. #alıntı Başkasının hikayesi ile yıldız olmak kendi karanlığını gizlemez. #alinti Herkese merhabalar Batı kültürünü ve ırk tartışmalarını bilen biri için bu kitap belki vurucu bir kitap ama benim için o kadar da etkileyici bir kitap olarak zihnime kazınmadı açıkçası. Yorumlarını da hiç okumadım tamamen kitapta ne anlatılıyor kısmına geçtim. Durum şu : Athena Asyalı - Amerikalı başarılı ve gözde bir yazar. June Hayward ise sönük, silik ilk kitabı hiç satmamış ve kendini başarısız sayan bir yazar. Üniversite yıllarına dayanan bir arkadaşlıkları var. Ve bir gün Athena ile June dışarda vakit geçirdikten sonra Athena nın ısrarıyla onun evine gidiyorlar. Ve talihsiz bir şekilde boğazıda kalan krep sonucu June 'nin gözleri önünde can veriyor. June onun henüz yayınlanmamış ama büyük ölçüde yazımı tamamlanmış kitabı "Son Cephe" yi çantasına atıveriyor. Üzerinde bir takım değişiklik ve çalışmalar sonucu kendi yazmış gibi yayınlanıyor. Ve hep hayalini kurduğu büyük büyük başarılar ve kazançlar elde ediyor bu çalıntı kitaptan. Sonrası olaylar olaylar. Ama bu emek hırsızlığı ırkçılık sorunu üzerinden anlatılmış. Beyaz bir kadının sizin sorununuzu ben iyi anlatırım iddiasına karşılık oldukça tartışmalı. Sosyal medya zorbalığı, yayıncılık hayatının iç yüzü, kıskançlık,yalan her bişey de serpiştirilmiş. Fakat kitap sanki zaten siz bu meseleleri çok iyi biliyorsunuz üzerinden anlatılmış. Hiçbir şekilde bana hitap etmedi o yüzden. Konu güzel ama anlatımı hiç öğretici olmamış. Popüler kitap merakı olanlara tavsiye edebilirim sadece galiba Yine yeniden farklı kitap yorumlarında buluşuncaya kadar mutlu kalın kitaplarla kalın
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,2bin okunma