Merhaba dostlarım
Bugün eğlenceli bir hikaye ile geldim .#dileknazlioglu ndan okudugum dördüncü kitap #bulusturbeninecla.
Evlilik programları bir ara ne çoktu televizyonda hatırlıyor musunuz?Her kanalda farkli bir program vardı.Ben küçükken hatırlıyorum bazi gazete ve dergilerde evlilik köşesi olurdu.insanlar oraya bilgilerini yazar ,begenen olursa mektup yollar görüşürlermiş.Ben de meraklı oldugum icin okurdum bunları .
Yani aslına bakarsan evlilik her dönem zor .Uygun kişileri bulmak ,aile uygunluğunu sağlamak vs..
İşte kitabımıza gelecek olursak olayımız bu .Necla taa küçükken amcasıyla yengesine aracı olup evlenmelerini sağlamış.O zamandan aklına yatmış bu fikir. Büyüyünce bir firma kurmuş.
BULUŞTUR BENI NECLA ..
Evlenmek isteyenler ,hatta cogunlukla çocuklarını evlendirmek isteyenler oraya kayıt yaptırıyor. Sıkı güvenlik aşamalarından geçenler buluşup konuşuyor. Böylece insanlar hem eğitim eşitliği, hem maddi eşitlik sağlayıp kolaylıkla eşleşıyor. Hatta Necla kendi de böyle evlenmiş.
Ama bu durumdan memnun olanlar oldugu gibi , karşı çıkan da çok .Meyve veren ağaç taşlanır. Onlar da sürekli karalamalara maruz kalıyor .
Feyyaz -Alev ,Tolga -Sahra ,Bircan-Tan Alp ilişkilerinin de nasıl başlayıp nasıl ilerledigini de okuyoruz .
Roman, bir yandan düşündürürken bir yandan da tebessüm ettirerek, hayallerinin peşinden gitmekten vazgeçmeyen güçlü bir kadının hikayesi üzerinden günümüz insanının değer yargılarını ve başarı kavramını sorgulatıyor.
Keyifli bir kitap okumak isteyenlere tavsiyemdir ..
Buluştur Beni NeclaDilek Nazlıoğlu