Beklentimi Karşılamayan Bir İlk Kitap
2025 11. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 17:12
Stephen King’in “Carrie (Göz)” kitabı hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Açıkçası bu kitabı çok severek okumadım. Yazarın ilk romanı olmasının etkisi midir bilmiyorum ama beni tam olarak içine alamadı. King’in çevreyi ve atmosferi betimleme gücü kesinlikle var, bunu reddedemem; fakat ben daha çok metaforlarla zenginleşen cümleleri seven biriyim. Bu kitapta aradığım o edebi tat yoktu. Bir de aralarda yer alan gazete kupürleri, sorgu kayıtları ve tanıklık ifadeleri beni hikâyeden kopardı. Belki kurguda farklılık yaratmak için tercih edilmiş ama ben o bölümleri okurken keyif almadım. Korku unsuruna gelince… Bana göre kitabın korkutucu bir yanı yoktu. Daha önce okuduğum “Sadist” (Misery) çok daha sürükleyici ve etkileyiciydi. Yine de Stephen King’i okumaya devam etmek istiyorum, çünkü eserlerinin film ve dizi uyarlamalarını izlemek hoşuma gidiyor. Bu da beni King’in uyarlanan başka kitaplarına yönlendiriyor. Kısacası Carrie benim için güçlü bir başlangıç olmadı ama Stephen King evreninde yolculuğa devam edeceğim.
GözStephen King · Altın Kitaplar · 20238,2bin okunma