2025 55. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 19:05
Şimdiye kadar okuduğunuz tüm gerilim romanlarını unutun: anonim yazardan gizemlerle dolu, tuhaf resimlerle desteklenmiş, ürpertici ve elinizden bırakamayacağınız bir kitap! Tuhaf Resimler birbiriyle bağlantılı olan 4 hikayeden oluşuyor: Hamile eşinin eskizlerini kimliğini gizlediği bloğa koyan, bloğu günlük gibi kullanmasının ardından eşinin ölümünden 3 yıl sonra eskizlerin sırrını çözüp aniden bloğuna yazmayı bırakan bir adam, anneler günü için düzenlenen etkinlikte annesine yaptığı gizemli çizimin ertesi günü evden kaybolan bir çocuk, düzenli olarak tırmandığı dağda bir gün vahşice öldürülen ve cinayet anında alışveriş fişine çizim yapan bir resim öğretmeni, babasının ölümünden sonra annesiyle baş başa kalıp onu mutlu etmek için her şeyi yapan bir kız çocuğu… Ve tüm ürpertici gerçekleri ortaya çıkaran geride bırakılan TUHAF RESİMLER. Kitabın içeriğinin gizemi kadar yazarın kendisi de bir o kadar gizemle dolu… Yazar Uketsu, korku ve gizem türlerinde uzmanlaşmış, Japonya edebiyat sahnesine en üst sıralara adını yazdıran esrarengiz yazar ve Youtuber. ‘Uketsu’ bir kişi değil, bir kişilik ve tamamen anonim; Uketsu ismi ise Youtube’daki takma adından ibaret. 1.87 MN abonesi olan yazar videolarında saçlarının üzerine siyah bir çorap, üzerine siyah balıkçı yaka kazak ve siyah eldivenler giyinir, yüzünü beyaz kâğıt hamurundan bir maskeyle ve sesini ise dijital efektlerle değiştirerek gizler. Gerçek kimliği halen bilinmemektedir. Kitabı başından sonuna kadar hem tuhaf bir ürperti hem de heyecan içinde kısacık sürede okudum ve ustalıkla bağlanmış son sayfaların ardından da üzerinde bir hayli düşündüm diyebilirim. Olay örgüsü, birbirinden tuhaf resimler, karakterler ve hepsinin tamamlandıktan sonra yapbozun parçaları gibi kusursuz bir şekilde birleşmesiyle hayranlık uyandırıcı bir kitap. Gizem ve korku-gerilim yüklü bu sıradışı kitabı meraklısı herkesin okumasını öneririm, pişman olmayacaksınız.
Tuhaf ResimlerUketsu · Domingo Yayınları · 20251,844 okunma
2.943 Gösterim