2025 45. kitabı
Kitabı arkadaşlarla aramızda yaptığımız bir okuma kulübü görevi olarak okudum. Bunu özellikle belirtiyorum çünkü tercih ettiğim bir yazar değil. Okuduktan sonra da neden tercih etmemem gerektiğini kanıksamış oldum. Evet Şermin Yaşar çocuk kitabı yazmaya devam etmeli bence. Yetişkinler için yazmaya başlayabilmesi için daha kırk fırınlık işi var. Her birimizin çaba göstermeden bile farkedebileceği ülke , toplum gerçeklerini ütopik bir şekilde romanlaştırmaya çalışması bana zorlama gibi geldi. Yazmak için gözlem yetmiyor. Karakterleri gözümde canlandıramadım. Karakterler üzerinde kullandığı 1. Tekil dil oturmamış. Okumamış , küçük yaşta evlendirilen bir kadının ağzından bilgece şeyler okumak eğreti durdu kitap boyunca. Düşüncelerinden ziyade karakterlerin duygularını yansıtan bir anlatım olsaydı daha keyifli olabilirdi. Olay seçimi de bir o kadar romantik olmuş , gerçeklerle örtüşmüyor. Bilmediğimiz bir kültürden bahsetseydi bu kadar göze batmazdı. Sürükleyici mi ? Evet. Başka türlü okunması mümkün değildi benim için. Ekrandan uzak durayım elimde okumalık bir şeyler olsun diyorsanız tercih edebilirsiniz. Keyifli okumalar .
Altı Harfli Bir TatlıŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202513,6bin okunma