Kahpe
2025 144. kitabı
Kör Baykuş, 99 sayfalık minicik bir novella. Ama bu incecik kitabın içinde müthiş bir kaybolmuşluk, bitmeyen bir kendini bulma çabası, hayata tutunamama, sürekli bir zihinsel ve ruhsal savrulmalar, derin bir nefretle iç içe geçmiş hastalıklı bir aşk, çok karanlık bir yaşam görüşü, sürekli şarapla ve afyonla bulanıklaşan bir zihin ve tüm bunlarla örülü olan ve hangi kısımlarının gerçek hangilerinin hayal veya rüya olduğunu anlayamadığımız, yazarın da böyle bir çabaya hiç tenezzül etmediği müthiş bir karanlık hikaye okuyoruz. 48 yaşında intihar ederek hayatına son veren Sadık Hidayet'in gerçekten de bu kitaptaki gibi karanlık ve alıntılarımdan da görebileceğiniz gibi sürekli uçlara savrulan bir ruh durumu olduğunu ve gerçekten kendi hayatında da tıpkı kitaptaki gibi afyon ve şarap ile yakın bir ilişkisinin olduğunu kanıtlayamam ama buna neredeyse eminim. Başka türlü böylesi yazılamazdı gibi geliyor bana. Bir an kendisini bir böcek kadar değersiz hisseden, hemen sonra Tanrılığını, hatta tanrılardan da üstün olduğunu ilan eden bu karanlık adamın bu karanlık eserinden çok karanlık bir zevk aldım ben. Ne çok karanlık dedim di mi? :)) Kitabı tek kelime ile tanımla deseler seçeceğim sözcük bu olurdu çünkü. Ben çok beğendim. Tavsiye ederim. :)) Başlık olarak "kahpe" kelimesini seçtim. Kitabı okuyunca anlarsınız münasip bir başlık olduğunu. :)
Kör BaykuşSadık Hidayet · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202436,6bin okunma