2025 14. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 02:03
SPOİLER ALARM-DİKKAT Okurken kitap aktı gitti, çok sadeydi, en azından lisede okunabilir diye düşündüm. Birkaç saatte bitiverdi. Bittiğinde spoiler vermek gibi olsun ki, şunları sordum: "George Lennie'yi neden öldürdü ki?", "Ama kaçabilirlerdi ikisi de!" Mantığımla düşünemedim çünkü artık ben de onların üçüncü arkadaşıdım, çoktan hikayenin içine girmiştim. Olayları duygusal düşünmekten başka çarem yoktu. Sonu kötü bitti ama, bunun için iyi hissediyorum, Bilindik tarzda biten kitaplar hatırlanmıyor. Tabi onların hayalleri ile ben de o çiftlik evine taşınma, o tavşanlara bakma, o tavukları besleme, o bahçeden sebzeleri toplama hayaline kapılmıştım. Bunların dışında Lennie gerçekten ruh hastası mi, hala onu çok merak ediyorum. Sonuç olarak sistem çürükleri yuttu ve sindirdi. Bunun info'sunu zaten yavru köpeklerin öldürülüşünden vermişler, ben anlayamamışım. Daha çok olay bekledim hem o fışırdak kadından hem de Skin'den ama gayet güzel bir kitaptı. Köpek yavrularının boğularak ve yaşlı köpeğin silah sıkılarak öldürülmesini unutamayacağım.
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,7bin okunma