2024 5. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2024 16:01
Gereksiz bir biçimde uzayan bazı bölümleri olsa da, rahatlıkla okunabilen, akıcı bir kitaptı. Roman abdülhamid devrinden istiklal harbi'nin sonuna kadar süren çalkantılı zor zamanların tablosunu anlatıyor. Savaşın bir toplum için nelere mal olduğunu göstermesi açısından çok can alıcı noktaları gün yüzüne çıkartıyor . Yazarın okuduğum ilk kitabı muhtemelen fırsat buldukça diğer kitaplarınıda listeme ekleyeceğim . Keyifli okumalar.
Bir Mülkiyet KalesiKemal Tahir · Ketebe Yayınları · 2022641 okunma
Uzayan bazı bölümlerden kastınız özellikle sonra 350-450. Sayfalar arasında ilk baştaki roman anlatımından çıkıp tarih ders kitabı havasına giriyor. Sona doğru tekrar roman formuna ve anlatıcısına dönüyor. O kısmı okurken zorlanınca kitap hakkında biraz araştırma yapınca gördüm ki bu kitap yazarın ölümünden sonra toparlanıp çıkarılmış bir eseriymiş. Yazar büyük ihtimalle o kısımlar arasını daha olgunlaştıramadığı için yayınlamamış. Yazarımızın ölümü sonrası gerekli düzenlemeler yapıp bu kitabı yazın hayatımıza kazandıran editörlere teşekkür ediyorum.
Önceki 1 yanıtı göster
Aynur kaval
Aynur kaval
Kitabı okurken anlatımın belirli bir yerden sonra değiştiği çok net görülüyor. İlk bölümlerde hikâye karakterler ve diyaloglarla ilerlerken, 350’lerden sonra anlatıcı birden dışarıdan konuşmaya başlıyor ve daha çok tarihsel bilgi veriyor. Dil, ton ve anlatım şekli tamamen değişiyor. Bu yüzden yazarın Kemal Tahir’in ölümünden sonra düzenlenip yayımlandığı için, romanın tam bitmemiş olması da bu üslup değişikliğini açıklayabilir.
1 yanıtı göster