Sonsuz Aşk
2025 81. kitabı
Bir balon kazası ve değişen hayatlar.. Bir gazeteci ve karısının kazadan önce ve kazadan sonra devam ed(emey)en yaşamaları.. Saplantılı bir adam.. Kitap çok akıcı bir dille yazılmış.. Heyecan asla bitmiyor. Gerilim zaman zaman gerçekten geriyor.. Kahramanımız davranışlarının temellerini bilim çerçevesinde açıklamaya çalışan bir karakter. Tanrı ve dogmatik inançlara yaşamında yer yok ve onu İnanç anlamında Tanrının bir işareti olarak gören bir adam.. Kimi yerlerde kurulan cümleler bana Şems ve Mevlana 'nın inanç birlikteliğini hatırlatsa da işin aslının öyle olmadığını sonradan anlayınca şaşırtıcı bir durumun içinde buluyorsunuz kendinizi. Kitapta bir insanın sesini duyurma çabası da çok ince anlatılmış ve kimsenin ona inanmamasının verdiği çaresizliği.. Psikolojik analizleri çok yerinde.. Ancak çok uzatılan ve "acaba bu kadar uzatmasa daha iyi olmaz mıydı?" dediğim sayfalar da vardı. Genel anlamda son sayfaya kadar merak ederek okuduğunuz ve şaşıracağını kurgusu ilginç bir eser.. Not : Demir ökçe'deki bir çok şeyi gerçek zannetme yanılgısını yaşadığım bir eser olmuş.
YaKebikeçOkumaGrubu
Sonsuz AşkIan McEwan · Yapı Kredi Yayınları · 2019398 okunma