···Okunma: 25 Kasım 2025 21:57 “Başarılı bir masalcının dinleyicileri tek bir cümleyle bile kandırabileceğini duymuştum.”
*SPOİ
Konusu ile oldukca dikkat cekici bir kitap. Bir hükümdarın evlendigi her kadını sabah olmadan öldürmesi oldukca merak uyandırıcı ve çoğu okur gibi bende merak ederek basladım.
Şehrazad ana karakterimiz ve hükümdar ile evlenmeye gönüllü oluyor, sabaha uyanmayı umut ederken kıvrak zekası ile ölüm gününü daha da uzatıyor, hükümdarın hoslantısı üzerine iliskileri baslıyor. Sehrazad çok cesur bir karakter ve ters cevap bir kadın, ama duyguları ile celişmesi, nefret edip adama deliler gibi aşık oluşu baydı baya.
Oldukca ilgi cekici bir konu ve bunun sebebini ögrenmek icin kitabı elinizden birakamıyorsunuz ve yazar son sayfalarda acikliyor bunu artık. Sarayda olan olayları okurkende merak icinde oluyorsunuz ama bazen cok sıkıyor, yazım dili akıcıydı ama insanların abarttığı kadar çok sevemedim.
En sevdiğim karakter celal ve despina oldu. Despina kendisi ile çelişen garip bir karakterdi, sehrazada zarar vermek isteyen ama aynı zamanda onunla arkadaş olup ona deger veren bir karakterdi. İlginc ama sevdigim bir karakter oldu.
Celal ise gercekten kusursuz bir karakterdi. Cevapları ve kişiliği renkli, aynı zamanda mizahi da oldukca iyi biri.
Kitapta tarık ve bölümlerini sevemedim, bu kısımları okurken asırı sıkıldım.
Zaman ayırıp okunabilir ama çok fazla beklentiye girilmeden.