·384 syf.····Okunma: 28 Kasım 2025 14:19 Farklı zamanlarda ama aynı coğrafyada işlenen iki hikayenin oluşturduğu romana 9 puan ile 10 puan vermek arasında kalıp 10 verdim. Beni 9'a götüren şeyler, iki hikayenin eşit güçte olmaması ve finalin tatmin edici olmamasıydı. Ancak üstüne düşününce hem güçlü olan hikayenin 10 puandan bile çok edeceğini hem de güçsüz dediğim hikayenin duygularının bana çok iyi geçtiğini düşündüm.
Anlatım dili şiirseldi. Kitabı anadilinde okuyormuşum gibi hissettiren Roza Hakmen'e teşekkür ederim. Yazarın kurgusu kuvvetliydi, üzerine fazlaca düşünerek yazdığı belli. Betimlemeleri üst düzeydi. Western yazıp da içine kovboylar, eşkıyalar yerleştirmek klasiği yerine tema olarak susuzluğu, yaşamın zorluğunu işlemesi kaliteyi artırdı. Büyülü gerçekçiliği abartmadan tadında ve yerinde kullanmış. Son olarak, kitabı okurken yanıbaşımda bir deve olmasını istedim. Deveyi bir karakter gibi kullanması harikaydı. Hayvana hiç bakmadığım taraflarından bakmamı sağladı. Keyifli bir kitaptı.
SPOİLER ALANI!
Tüm hikaye boyunca Nora ile birlikte Emmett'in dönüşünü bekledim. Onun yokluğu çok iyi işlenmişti. Daha sonra ortaya çıkan kabullenilmeyen bir ölüm sarsıcı oldu. Ölümün yarattığı yokluk daha iyi anlatılamazdı sanırım.