Selam canlarım ️
Ben geldim ve sizlere aşk yaşayarak okuduğum Mıh serisinin devam kitabı Sağır Yürek ile geldim
Hemen ikinci kitabın sonundan ve bu kitabın ilerleyişinden kısacık bahsedeyim
İkinci kitabın sonunda, uçurum sahnesinde Elif, Siraç’a baba olacağını söyleyip onu orada bırakıp gitmişti. Yaşanan o kötü olayın ardından Elif’in hamilelik haberini verip çekip gitmesi Siraç’ı tamamen yıkıyor ve onu bambaşka bir noktaya sürüklüyor. Zaten yaralı olan Siraç, Elif’in de hayatından çıkmasıyla yani gün ışığını kaybetmesiyle karanlığa gömülüyor. Bu süreçte düşmanlarıyla yüzleşirken, geçmişine dair öğrendiği yeni gerçeklerin peşine düşüyor fakat Elif’in yokluğu onu her geçen gün biraz daha eksiltiyor. Elif’i görmek istiyor ama Elif’in dedesi her seferinde önüne bir engel çıkarıyor, böylece bir türlü kavuşamıyorlar. En sonunda Eylül ve Demir’in ikisini bir araya getirmek için yaptıkları plan işe yarıyor ve haftalar sonra beklenen yüzleşme gerçekleşiyor. Bu yüzleşmede Elif, Siraç’ın geçmişine ait daha karanlık ve derin yaraları öğrenince onu iyileştirmek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu hissettiriyor. Aynı zamanda Siraç’ın da Elif'e kendisini affettirmesi, kırılan güveni yeniden inşa etmesi gerekiyor. Hayatlarına mucize gibi doğan bebek ise Siraç’ın geçmişte yaşadığı kötü anların ilacı olmaya başlıyor. En başta baba olmaya tamamen karşı duran Siraç, Elif’in hamilelik haberiyle bambaşka bir duyguya sürükleniyor ve hem bebeğini hem de Elif’i korumak için elinden geleni yapıyor. Fakat geçmişten gelen sır perdeleri yeniden aralandığında, öğrendiği gerçekle Siraç bir kez daha yıkılıyor…
Hemen Mehsa’nın kalemiyle başlayayım
Aşklar, ben Mehsa’nın kalemini öyle çok seviyorum ki… Serinin ilk iki kitabında da resmen büyülenmiştim. Sağır Yürek’te de yine bizi içine çekti, kalemine aşık etti. Okurken bazı sahneler gerçekten gözümün önünde birebir canlandı. Bunu her yorumda söylüyor olabilirim ama o sahnelerin kafamda film gibi akmasını ÇOK seviyorum
Siraç’ın yaşadıkları, Elif’le olan anları o kadar net aktı ki… Mehsa’nın kalemi çok akıcı, çok içten ve duyguyu direkt geçiriyor.
Kitabın akışına ve olaylara gelecek olursam
Bu kitapta yine Siraç'a paramparça oldum. Bu seri boyunca zaten Siraç’a üzülmekten kendimi toparlayamadım. Adam beni mahvediyor aşklar Yakışıklım, kocam, aşk adamım ama yaşadıklarını okudukça o kadar üzülüyorum ki Bazı gerçeklerin ortaya çıkmasıyla birlikte hissettiklerim kat kat arttı. Siraç’a gerçekten sarılıp kimsenin ona zarar vermemesini istedim.
Kitabın başında sevdiği kadına duyduğu özlemle çıldıran bir Siraç ile birlikteyken, devamında geçmişine ait acılar ve mucizesinin varlığını tutunmaya çalışırken aynı zamanda da gün ışığına kendini affettirmeye çalışan bir adam okumak beni bitirdi
Elif’e gelecek olursak, o da bu kitapta muhteşemdi. Yaşadığı duygu karışıklığı, hamilelik halleri, aşermeleri, Siraç için çabalaması, Siraç’ın içindeki “intikam” sesini susturma uğraşı Hepsi çok güzeldi. Özellikle Siraç’ın kendisini affettirmesine izin verişi Güveninin kırıldığını biliyoruz ama bunu yeniden inşa ettirmeye açık olması beni mest etti. Gerçekten Helal olsun Elif’ime
Eylül ve Demir cephesinde de hareketlilik çok iyiydi. Onların da Siraç ve Elif için çabası, Eylül’ün geçmişine dair öğrendiği gerçekler ve Demir’in yanında oluşu Yine çok güzeldi. Bu kitap için özellikle Melek Hanım meselesine değinmeden geçemem Eylül’ün annesi Melek Hanım, kardeşi Esin yüzünden akıl sağlığını kaybetmiş bir haldeydi. Ama geçmişten gelen biriyle ki o biri Aziz Nehar ortaya çıkan sır tufanı Aşklar, beynimden ateşler çıktı. Siraç’ın hak etmediği bir hayatı yaşadığını okumak beni paramparça etti.
Bu kitap tam anlamıyla sır perdelerinin aralandığı, nedenlerin ve geçmişteki tüm soruların cevaplandığı bir kitaptı. Seri boyunca “Neden böyle oldu?” dediğimiz çoğu şeyin cevabını burada aldık. Ve bu, kitabın büyüsünü katladı.
Kısacası canlarım Bu seriye başladıysanız üçüncü kitapla birlikte hem gerçekleri öğrenecek hem de duygusal olarak darmadağın olacaksınız. Henüz başlamayanlar varsa (umarım aramızda başlamayan yoktur ama varsa da...) Yaralı bir adamın iyileşme sürecine şahit olmak, yanında dimdik duran bir kadının aşkına hayran kalmak istiyorsanız Mıh serisine mutlaka başlayın.
Ben Mehsa’nın kalemini çok severek okuyorum. Mıh serisini de çok severek okudum ve bu serinin 3. kitabında çok severek bitirdim sizlerede gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Şimdiden seriyi okuyup 3. kitaba gelecek olanlara ayrı en baştan başlayacak olanlara çooook ayrı keyifli okumalar dilerim ️
MehsaMıh 3