#okudumbitti
Sultan Abdülhamid Han’ı doğru veya yanlış bir şekilde tanıyorduk ama sultanlığı dışındaki Abdülhamid’i yeteri kadar tanıyor muyduk? Cennet mekan Abdülhamid Han bir dahiydi. Döneminden çok çok öte de yaşıyor. Olayları detaylı analiz ediyor ve tereyağından kıl çeker gibi çözümlüyordu. Bize öğretilen sürgün veya idam edilmesi gereken adamlara neden yalı hediye ettiği veya neden İstanbuldan gönderilmediğiydi. Onun zekasını anlayamayanlar Kudüs’teki Yafa Kapısı’nı yıktırdığından bahsetti ama nedeninden bahsetmedi, öğretmedi. Ama şimdi öğrenme vakti, öğrenip ders çıkarma vakti. Döneminde Hamidiye Şişli Etfal Hastanesini kurdurttu, aşıyı getirtti. 93 Harbi olarak bildiğimiz Rus-Türk savaşlarında sultan ve ailesi olarak gazilere gömlekler, görmeyenlere ayağa kalkamayanlara bastonlar hazırladı. Muhteşem bir marangoz, avcı, denizci ve botanikçiydi.. Yıldız Sarayı yağmalandı yağma yapanlar o mütevazi yaşamdan değerli bir şey bulamadı çünkü cennet mekan sade yaşayan bir adamdı. Anlatılacak çok şey var ama okumak, anlamak çok mühim. Okudukça tüyleriniz diken diken olacak