Şer Saati İncelemesi Ve Marguez’in Özetlemesimsisi
2025 7. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2025 12:39
Sanki, başkan babamızın diktatörlük yaptığı ülkenin bir kasabası. Hava kasvetli, yağmurlu ve nemli. Kapılara asılan, küçük kağıtlara yazılmış bildiri şeklinde evdeki insanlar hakkında gizli kalan hakikatler. Bunun üstüne halkın bir kısmının kasabayı terk etmesi, bir kısmının bu zorba ve diktatör belediye başkanına ve yanındaki kolundaki silahlılara olan nefreti. İlkin, Cesar Monteronun papazı öldürmesi ile işler iyice karışır ve öykü, bu olay sonrası, kasabada dönen tüm ahlaksızlıkları gün yüzüne seriyor. Roman karakter olarak fazla, olay çok iyi düşünülmüş, ister yazım tarzı, ister olayların irelileyişi çok güzel. Fakat, kitap sanki boşlukta başlayıp, boşlukta bitiyor. Bitmesine bir diyeceğim yok, fakat, neden karakterleri baştan güzelce anlatmıyor. Bir çok şeyi tahmin ederek bulmak istemiyorum. Aslında roman sanki, başka bir romanın özeti gibi. Yazar kendisi karakterleri biliyor da, kendine not özet çıkarmış gibi. Bence Marquez’e yeni başlayanlar için okunmaması gereken bir kitap, kitap kurtları ise keyifle okuyacaktır.
Şer SaatiGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 20201,292 okunma