2025 61. kitabı
Kıymetli yazarımız İlker Şenol hocamın "Tuzak" kitabından sonra "Tuzak Sokaktan Gelenler" kitabını da keyifle okumanın mutluluğunu yaşıyorum. Kitap, daha ilk sayfalardan itibaren sizi sokakların sert ve acımasız atmosferine çekiyor ve olay örgüsü hiç düşmüyor. ​Yazarın, sokaklarda yaşam mücadelesi veren genç karakterleri ele alış biçimi çok başarılı. Karakter derinliği gerçekten iyi işlenmiş; her birinin geçmişindeki acıyı, sokakta kurdukları ailedeki dayanışmayı ve hayatta kalma arzularını derinden hissediyorsunuz. Özellikle aralarındaki güçlü dostluk bağı, romanın en dokunaklı ve gerçekçi yanlarından biriydi. Polisiye kısmı da adının hakkını veriyor; sürekli bir gizem ve gerilim mevcut. Tuzak ve Tuzak Sokaktan Gelenler kitapları ebeveyn ve gençlerin mutlaka okuması gereken kitaplardan olduğunu samimiyetle ifade ederim. Hocama bu iki kitabı da imzalı şekilde bana gönderdiği için teşekkür ederim. Reklam değil gönülden tavsiyedir. Kitaba notum 10/10 Sokakta kurulan bağ, çelikten daha sağlamdır; çünkü onu ne bir yalan ne de bir ihanet kırabilir.. Sokak, sana gülmeyi de öğretir, en kötü gününde bile nasıl dimdik ayakta kalacağını da... Ama ikisinin de bedelini hep en ağır şekilde ödetir.. Bazen tuzak, sana kurulan bir şey değildir. Bazen tuzak, senin kurtuluşun sandığın o küçük umut kırıntısıdır. Ve biz, o umutla tuzağa yürüyen sokak çocuklarıydık.. Sokak sana öyle bir görme yeteneği kazandırırdı ki, insanların dudaklarından çıkan sözlere değil, gözlerinin arkasına gizlediklerine inanırdın.. Bizim için aile, kan bağıyla kurulmuş bir yapı değildi.. #tuzak #tuzaksokaktangelenler #ilkerşenol #kitapalıntıları #kitaplarındünyası #beyceli #kasımokumaları #okudumbi̇tti̇
Tuzak: Sokaktan Gelenlerİlker Şenol · Beyaz Fil Yayınları · 202113 okunma