2025 227. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2025 23:22
Coşkun Mutlu nun, kaleme aldığı Cengiz Han - Bozkırın Hükümdarı tarihin en büyük ve en tartışmalı figürlerinden biri olan Timuçin'in, yani Cengiz Han'ın yaşamını, yükselişini ve kurduğu imparatorluğu detaylı ve sürükleyici bir dille ele alıyor. Cengiz Han - Bozkırın Hükümdarı, yalnızca bir biyografi olmanın ötesine geçerek, Moğol bozkırlarının çetin coğrafyasını ve o dönemin sosyo-politik yapısını okuyucuya başarılı bir şekilde aktarıyor. ​Coşkun Mutlu, Cengiz Han'ı ele alırken, onu çevreleyen efsaneleri ve mitleri bir kenara bırakıp, daha çok tarihi kaynaklara ve dönemin koşullarına odaklanıyor. Cengiz Han - Bozkırın Hükümdarı, Cengiz Han'ı ne yalnızca bir gaddar fatih ne de sadece bir ulusal kahraman olarak konumlandırıyor; aksine, onu karmaşık, vizyoner ve döneminin gereklerine göre hareket eden bir lider olarak sunuyor. Coşkun Mutlu, Timuçin'in kabileler arası çatışmalarla dolu zorlu çocukluğundan başlayarak, dağınık Moğol kabilelerini nasıl birleştirdiğini ve dünyayı değiştiren askeri stratejilerini anlaşılır bir kılıyor. ​Eserin en güçlü yönlerinden biri, Moğol bozkırlarının kültürel ve askeri ruhunu başarıyla yansıtmasıdır. Coşkun Mutlu, göçebe yaşam tarzının, atlı savaşçı kültürünün ve Yasa adı verilen kanun külliyatının, imparatorluğun kuruluşundaki ve yönetimindeki hayati rollerini vurguluyor. ⋆ ˚。⋆୨୧˚ TANRI TÜRK E YÂR OLSUN ˚୨୧⋆。˚ ⋆
Tarih
Cengiz Han - Bozkırın HükümdarıCoşkun Mutlu · Mahzen Yayıncılık · 201920 okunma