Karanlık bir masal
2025 63. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2025 09:24
Bu, Jules Verne'den okuduğum ilk kitap ve sanıyorum ki, yazarın kaleme aldığı ilk hikayelerden biri. Açıkçası, bu kadar derin ve yoğun bir fantastik konu beklemiyordum. Eser, bana göre tam anlamıyla karanlık bir masal ve adeta bir rüya gibiydi. ​Kitabı okurken zihnimde hemen "Şeytanın Avukatı" ve "Drakula" filmleri canlandı. İki filmin de kitapları olduğunu biliyorum ve umarım onları da okumak nasip olur. ​Yazar, özellikle kibrin insan ruhunda yarattığı tahribatı ustalıkla gözler önüne seriyor. Bununla birlikte, çok anlamlı ve evrensel değerlerden bahsetmeyi de ihmal etmiyor. Ben bu esere kesinlikle hayran kaldım ve şiddetle tavsiye ediyorum. Benim için gerçekten harika bir deneyimdi. Neden "karanlık bir masal" dediğimi, okuyunca siz de çok iyi anlayacaksınız. ​Hemen şimdi, Jules Verne'in başka bir eseriyle okuma yolculuğuma devam edeceğim. Bu yazarın kalemi, kendi çağını bırakın, günümüz çağının bile çok ilerisinde bir vizyon taşıyor. ​Keyifli okumalar dilerim!
Zacharius UstaJules Verne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202124,9bin okunma