·549 syf.····Okunma: 30 Kasım 2025 14:59 Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun. Kitap yorumuma gelince;
Yazarın daha önce bazı kısa videolarındaki hakkaniyetli sözlerine denk gelmiş ancak hiç kitabını okumamıştım.
Bu eserini ise derinlemesine okuma fırsatı için yeterli zamanım olmasa da güzel konulara değindiğini gördüm. Kitabın büyük kısmı, hadis karşıtlarına reddiye ve hadislerdeki emir ve yasakların itikat konusuna taalluk edebileceğini ispatlamakla dolu. Çoğu konuda da çok güzel örnekler ve deliller zikrederek soru işaretlerini gideriyor.
Günümüz ilahiyatçılarını tokatlamayı da es geçmiyor. Sonlara doğru ise, tevhid, şirk, tesettür, muska, cevşen gibi konulara da değiniyor. Cevşen konusuna değinmesi de ayrıca mutluluk verici. Cevşen'in uydurma olduğunu güzelce açıklıyor.
Son sayfalardaki yazılar ise Hicret Yıldız İmamoğlu'na ait. Sanıyorum ki zevcesi.
Genel olarak dolu bir kitap diyebilirim. Ama giriş niteliğindeki bir eser değil. Bu konulara yeni başlayacak olanlara şahsen tavsiye etmem. Biraz altyapı olması gerekiyor çünkü...
Vesselam.