Lal Figan serisi 3.kitap yorumu
2025 35. kitabı
Merhabalar. Lal Figan serisi 3. ve son kitabı olan Bağlı kitap yorumu ile geldim. 3. kitabımız Doru ve Erva'nın 2 yıllık ayrılıkları sonrasında, Erva nın tekrar Türkiye'ye dönmesi ve ikisinin tekrar bir araya gelmesini anlatıyor. İki yılın bir yılında iletişim halinde olsalar da, son bir yılında iletişimleri tamamen kopuyor.Erva zor da olsa kızları Doğayı dünyaya getirdiğinde kızları kanser olarak doğuyor ve bir yılda onun bu hastalığı yenmesiyle savaşıyorlar. Ve en sonunda hastalığı yenmesiyle birlikte de Türkiye'ye dönme kararı alıyorlar.Kızlarının hayati tehlikesi sürdüğü için bu süreçte Erva, Doruya bir çocukları olduğunu söylemiyor ve döndüğünde öğrenmek zorunda kalıyor. Doru öğrendiklerinden sonra kızgın olsa da zamanla Ervayı affediyor ve bir aile olarak kaybettikleri zamanı telafi etmeye çalışıyorlar. Bu arada baba kız kaynaşmasını çok sevdim söylemeden geçemeyeceğim. Kitapta barışmalarını sona bırakmayıp mutlu oldukları zamanları bolca göstermeri çok iyi olmuş. Çünkü genelde kitaplarda son anda barışılır 10 sayfa yazılıp bitirilir. Bu kitapta öyle değildi. Çektikleri sıkıntılardan sonra bu anları okumayı hak etmiştik gerçekten. Diğer çiftlerin de mutlu sona ulaştıklarını okuduk ve bu konuda da kafamızda bir soru kalmadı. Benim bu seride en çok sevdiğim şey duyguların ve düşüncelerin aktarılışıydı. Ervanın günlüğüne Doruya olan sevdasını anlatması, her kitapta her şiirde onu bulması kitaba edebi bir değer katıyor bence. Kısacası bu kitabı da bu çifti de çok sevdim ve favorilerim arasına girdiler. Okumak isteyen herkese öneririm. Pınar Salman
BağlıPınar Salman · Pukka Yayınları · 2025181 okunma