·336 syf.····Okunma: 30 Kasım 2025 19:22 Akıcılıkta sıkıntı vardı; kitabın isminden ve yazılanlara bakarak farklı bir öykü okuyacağımı düşünmüştüm ancak gayet tahmin edilebilir geldi. Patlama noktasının çok oldu bittiye getirildiğini düşünüyorum; daha uzun ve anlaşılabilir olmasını isterdim. Kadın karakter Allison’a çok sinir oldum, kocasının yaptıklarını asla hak etmiyordu ancak bir silkelenip kendisine gelmesi lazımdı. Aldatma desen var, alkoliklik desen var, kocası Carl desen ayrı bir dünya… Şöyle bir düşününce karakterlerin hepsi sıkıntılıydı. Okurken çok sinir oldum ve ortalarına doğru aşırı derecede daral geldi. İlk sayfalarında da adaptasyon sorunu yaşadım. Okumanızı ister miyim? Sanmam. Konusundan bahsedip diğer kitap yorumlarıma geçiyorum efendim.
Başarılı avukat olma yolunda ilerleyen Allison, şaibelerle dolu bir kadındır. Kocasını aldattığı yetmiyormuş gibi üstüne bir de alkoliktir. Bu iki kombinasyon birleşince insan haliyle mutlu bir evliliklerinin olduğunu düşünmez; oldukça sallantıda olan bir evlilikleri vardır. Günün birinde ilk cinayet davasını aldığında çok heyecanlanır. Kadın, 25 yıllık evliliğini kocasını 15 farklı yerinden bıçaklayarak sonlandırır. Kadının hikâyesini dinledikçe Allison farklı bir aydınlanma yaşayacaktır; çünkü istismar farklılık gösterse de benzer şekilde hissedilir.