Puan vermedi·151 syf.··Beğendi
· James Allen’ın Düşüncenin Gücü kitabı, insan zihninin yaşam üzerindeki belirleyici etkisini sade ama derin bir şekilde ele alıyor. Allen, düşüncelerimizin karakterimizi oluşturduğunu; karakterimizin ise yaşadığımız tüm deneyimlerin temelini oluşturduğunu vurguluyor. Kitap, olumlu veya olumsuz her düşüncenin bir tohum gibi zihne ekildiğini ve zamanla davranışlara, alışkanlıklara ve nihayetinde hayatın kendisine dönüştüğünü anlatıyor. Kişisel sorumluluk, içsel disiplin, niyetin gücü ve zihinsel dönüşüm gibi kavramlar, kısa ama etkili bölümlerle okuyucuya aktarılırken; Allen’ın yaklaşımı kişiye önce kendi iç dünyasını sorgulatıyor.
James Allen’ın yazım dili yalın, şiirsel ve öğretici bir tonda ilerliyor. Gereksiz süslemelerden uzak, fakat her cümlesi düşündüren bir üsluba sahip. Akıcı anlatımı sayesinde hem kişisel gelişime yeni başlayanlar hem de bu alanda daha önce çok şey okumuş olanlar için rahatlıkla okunabilir bir eser. Düşüncenin Gücü, kısa hacmine rağmen güçlü içgörüler sunan, zihni toparlayan ve motivasyon veren bir kitap. İçsel farkındalığını artırmak, düşünce alışkanlıklarını gözden geçirmek ve daha bilinçli bir yaşam sürmek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edilebilir.