Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 29 Kasım 2025 00:49 Dürdane Hanım, beş kısımdan oluşuyor ve romandaki bölümlere alt başlık olarak romanda geçen kahramanlarının ismi verilmiş. Dul bir kadın olan Ulviye Hanım, Mısır'dan İstanbul'a gelmiş, yalısında yaşamını sürdürmektedir. Bahçe komşusu olan Dürdâne Hanım'ın hayatını oldukça merak eder ve çeşitli planlar yaparak, oyunlar oynar, Dürdane Hanım'ın hayatına dahil olur.
~Kendi Yorumum: (Spoiler içerebilir.) Dürdane resmen beni deli etti. Ya seni seven bir adam var, sürekli hediye, mektup gönderiyor. Tutturdu Mergup da Mergup. Mergup da hem kızı sen hamile bırak hem de eğleniriz diye kandır oyala dur. Hıyar herif. Hem ayranın dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin hesabı bir de Ulviye'ye yürümüyor mu? İyice bir delirtti. Bu hikayede yanan bizim saf aşık Meftun'a oldu. Utanmasa Dürdane mutlu olsun diye Mergup ile evlendirecek. Ayyy bu arada o Ulviye'nin hâli neydiii? Acem Ali olup da ebeyi kendine aşık etmesi...:) Şaka gibiydi. Yer yer güldüğüm ama Dürdane'ye de sövmek istedigim bir kitaptı. Sonunu sevmedim, çocuğun var be kadın çocuğunu düşünsene. Ama neredeee. Kısacası ne kadar laf etsem de sevdim. Akıcıydı da. Sizlere de tavsiye edebilirim. Keyifli okumalar. :)