2022 183. kitabı
”Her şey azdı ama bize yetecek kadardı.” Son zamanlarda kiminle konuşsam hep geçmişi özlüyor ve tam da bu güzel alıntıya benzer cümleler kuruyor. Hepimizde endişe,umutsuzluk ve huzursuzluk hakim maalesef. Ece Temelkuran da hepimizin üzerindeki bu kasaveti görmüş olacak ki,gün geçtikçe bulanıklaşan,her birimizin içinde boğulduğu hayatlarımızın üzerine bir projektör tutmuş ve bizi bize anlatmış bu manifestoda. Tüm dünya ve ülkece geçtiğimiz süreçlerin üzerimizde bıraktığı yıkıntılara sızlanmak,sürekli bir köşede düşünüp bunalmak yerine ne yapabiliriz,itildiğimiz ve sıkıştığımız koridorlardan nasıl kurtulabilirizin analizini yapmış okuyucularına. Peki ya nasıl? Nasıl çıkacağız bu saplandığımız yerden? İnanarak,yaşam sevgimizi koruyarak, kardeş olmayı başaramıyorsak en azından arkadaş olarak ama “Hep Beraberce” Tıpkı soğuk bir gecede,donmamak için birbirimize sokulmak gibi… Çözüm bu kadar basit aslında değil mi?
Edebiyat & Roman
Hepberaber: Kalpsiz Bir Dünyaya İnatEce Temelkuran · Everest Yayınları · 2021476 okunma