2025 34. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2025 23:18
Joseph, çocukluğunda ebeveynlerinden sevgi görmeden büyümüş, hayallerinden vazgeçip babasının isteğiyle avukat olmuş 40 yaşında bir adamdır. Anne ve babasının peş peşe vefat etmesiyle büyük bir miras kalır. Bu durum, ona yıllardır bastırdığı ressamlık hayaline dönme ve sakin bir hayat sürme fırsatı verir. Şehirden ayrılıp kırsalda inzivaya çekilen Joseph’in huzuru, kapısında ergenlik çağlarındaki evsiz bir çocuk olan Abel'i bulmasıyla bozulur. Joseph, çocukluğunda görmediği şefkatin etkisiyle Abel'i evine alır ve ona sahip çıkar. Kasabada tanıştığı Doktor ve özellikle içten bir bağ kurduğu Diana ile de arkadaşlık eder. Ancak Abel'in davranışları zamanla kontrolden çıkar. Kışkırtıcı, saygısız ve öfke dolu hareketler sergilemeye başlar. Joseph, Abel'e duyduğu acıma ile kendi içindeki öfke ve karmaşa arasında sıkışır kalır. Doktor, Abel'in kurumsal bir bakıma ihtiyacı olduğunu söylese de, Joseph sorumluluk duygusuyla buna karşı çıkar. Hikaye, Joseph’in kendi geçmişiyle yüzleşmesini ve Abel'in yarattığı kaosu yönetme çabası etrafında ilerler. Abel, adeta Joseph’in iç dünyasındaki bütün bastırılmış öfke ve acıyı dışa vuran bir aynaya dönüşür. Bu gerilim, giderek artan psikolojik bir mücadeleye sahne olur ve olaylar beklenmedik, çarpıcı bir sona ulaşır.
Kralın LanetiWill Heinrich · Jaguar Kitap · 20241,791 okunma