·368 syf.····Okunma: 01 Aralık 2025 22:00 Okuma hedefimi tamamlamak için canla başla çalışırken maalesef bu kitap beni mahvetti. Öyle bir modumu düşürdü ki moralim bozulduğu için kitabı elime almadım. Açıkcası normalde önsözleri okuyan biri değilim. Fakat bu kitapta ilgimi çekti ve bayadır okuduğum kitaplarda önsöz göremiyordum. Bununla birlikte yazar hanıma saygımdan okudum. Ve oldukça hoşuma gitti. Yazarımız da kadın karakterimiz gibi çok erken yaşta anne olmuş (18’den önce) ve bu kitabı da yazdığına göre erken anne olmuş ve hayatla çok erken mücadele etmeye başlayan kadınlara ithaf etmiş. Buraları okurken duygulandım açıkcası. Çünkü yazarın da dediği gibi kitaplarda çocuğu olan kadınlar annelikten başka bir sıfatla anılmıyorlar ve genelde hepsinin hayatı normale göre çok daha pozitif oluyor. Arka planda olan ödenmeyen faturalardan, akşama ne pişirileceğinden vs genelde bahsedilmiyor. O da bu boşlukları doldurmak için bu kitabı yazmış. İyi etmiş güzel yapmış da ben kitabı okurken BOĞULDUM. Yemin ederim depresyona girdim sjndns. Kadın karakter daha 25 yaşında ve yaşamadığı şey kalmamış. Madison o kadar yalnız bir karakter ki evet arkadaşı var ama asla ona iyi geldiği hissini bana vermedi. İyi bir kızdı o da ama ne bileyim kadın karakterin yaralarını sarmadı gibi geldi bana. Erkek karakterimize gelirsek kadına karşı olan ön yargıları üslubu çok kötüydü bana hiç geçmedi. Asla sevemedim. Zaten ilişkileri de çok geç oldu, ki ben olmalarını da istemedim. Çift hakkında konuşacak pek bir şey yok açıkcası. Genel olarak kitabı pek sevemedim. Okuyan anlar beni sadece. Kadının dertlerini küçümsediğim için değil asla ama çok basit bir örnek vermek gerekirse kızı iş yerinden bir sapık t*ciz ediyor. Ama öyle böyle değil. Burası bildiğiniz kurumsal bir yer ve bu adam basit bir çalışan hani tehdit falan da yok. Kimse tepki vermiyor. Kız karakter de dahil. Sadece şikayet maili atıyor. Ve bir daha adamı görmüyor. Kitabı okurken her an bir yerden bir daha çıkacak sandım. Madem kızın bu adamdan kurtulması bu kadar basitti neden daha önce olmadı. Ve gerçekten kitabın içine girip kız karakteri bir sarsmak istedim. Yaşadığı şeyler çok ağırdı evet ama doğru yerde doğru tepki verebilen bir karakter değildi. Sadece bu t*cizci adama karşı değil, ana erkek karakter de kadına çok kötü davrandı. O yüzden kadının gözünden de okuduğumuz için kitabı çok bunaldım. Ya da bilemiyorum bu tarzlarda bana uygun olmayabilir.