Alemlere Rahmet Son Nebi mi!,Yardım
Biz seni alemler için sadece bir rahmet /iyilik ve ikram olsun diye elçi gönderdik*. Enbiya Suresi 107 Süleymaniye Vakfı (*Bu ayete dayanılarak gelenekte Muhammed aleyhisselamın sadece kişiliğinin rahmet olduğu öne çıkarılır. Halbuki ayetten açıkça anlaşıldığı gibi asıl rahmet olan, kişiliğinden ziyade elçiliğidir (Bakara 2/119, İsra 17/105, Furkan 25/56, Ahzab 33/45, Sebe 34/28, Fatır 35/24, Fetih 48/8). Bu durum bütün nebiler için geçerlidir (Bakara 2/136, 285, Al-i İmran 3/84, Duhan 44/5, 6). Nebimizin kişiliğinin de önemli olduğunu gösteren ayetler için bkz. Ahzab 33/6, Kalem 68/4.) ~ 21:107 Seni / sana, alemler için bir rahmet olması dışında göndermedik [1]. Dipnot [1] Tahrif edilen bu ayet, 44:6. ayet ışığında anlaşılmak zorundadır. Elçi Muhammed'in kendisi alemlere rahmet değil, Allah'ın, alemlere rahmetinin bir tecellisidir. 10:57-58, 17:86-87, 28:46-86, 38:8-9, 43:31-32. ayetler de buna atıf yapar. Ayrıca, benzer ifade 19:21. ayette elçi İsa için de kullanılmaktadır. Kaynak: apacikkuran.com/sure/enbiya#ver... ~ Sen, Kitap'ın sana iletileceğini beklemiyordun. O, ancak Rabb'inden bir rahmet olarak verildi. Öyleyse sakın Kafirlere destek* olma. Kasas Suresî 86 Erhan Aktaş Meali. ~ Onlar sırf "Rabbimiz Allah'tır." dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarılanlardır. Eğer Allah, insanların bir kısmını bir kısmıyla engellemese manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah'ın adı çokça anılan mescitler kesinlikle yerle bir edilirdi*. Allah, kendine /dinine yardım edene* elbette yardım eder. Güçlü ve daima üstün olan Allah'tır. Hac Suresî 40 Süleymaniye Vakfı (*Allah'ın dinine yardım onun dinini öğrenmek, öğretmek ve yüklediği görevleri yerine getirmekle olur (Muhammed 47/7, Hadid 57/25, Saf 61/14).) ~§∆~ Yûsuf - Ayet 111 Andolsun ki Yûsuf, babası, kardeşleri kıssalarında kavrama yeteneği olanlar için bir ibret vardır. Kur'ân, uydurulan bir söz değildir. Ancak sadece, içinde konu edilenlerin doğrulaması, inananlar için her şeyin ayrıntılı açıklaması, bir yol gösterme ve rahmettir. - Hakki Yilmaz Kuran Meali ~ Câsiye - Ayet 20 Kur'ân, insanlar için kalbî idrakler, kesin inanan toplum için bir yol gösterme ve rahmettir. - Hakki Yilmaz Kuran Meali ∆§∆ Şüphesiz bu Kur'an, İsrailoğulları'na, hakkında onların ihtilafa düştükleri çoğu şeyi anlatıyor . Şüphesiz o, inanıp güvenenler için bir yol gösterici ve bir rahmettir. Neml Suresî 76,77 Apaçık Kur'an ~ Şüphesiz biz, onu bereketli bir gecede indirdik. Şüphesiz biz uyaranlardandık. Adaleti sağlayan, bozgunculuğu engelleyen her emir / iş orada ayırt edilir. Katımızdan bir iş olarak. Şüphesiz biz gönderenlerdik. Rabbinden bir rahmet olarak. Şüphesiz O işiten bilgedir. Duhan Suresî 3-6 Apaçık Kur'an ~ Onun öncesinde bir önder ve bir rahmet olan Musa'nın kitabı varken [46:12], Ondan bir şahidin tilavet ettiği [1] ve Rabbinden apaçık bir kanıt üzere olan kimse gibi midir [2]? Onlar, ona da [3] inanıp güvenirler. Taraflardan kim onun hakkındaki gerçekleri örterse, ona vaat edilen ateştir. Ondan dolayı bir tereddüdün olmasın. Şüphesiz o, Rabbinden bir gerçektir. Lakin insanların çoğu inanıp güvenmiyor. Hûd Suresî 17 Kaynak Apaçık Kur'an ~§∆~ Âl-i İmrân - Ayet 160 Allah size yardım ederse, sizi yenecek hiç kimse yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, artık ondan sonra size kim yardım edebilir? Öyleyse mü'minler sadece Allah'a, işin sonucunu havale etsinler. ~ Âl-i İmrân - Ayet 52,53 Sonra Îsâ, onlardan küfrü: Allah'ın ilâhlığını, rabliğini bilerek reddetmeyi sezince: "Allah yolunda benim yardımcılarım kimlerdir?" dedi. Havariler: "Allah'ın yardımcıları biziz, biz Allah'a iman ettik, bizim şüphesiz müslimler olduğumuza tanık ol. -Rabbimiz! Biz, senin indirdiğine iman ettik, elçiye de uyduk. Artık bizi şâhitlerle beraber yaz"- dediler. - Hakki Yilmaz Kuran Meali ~§∆~ Ahkâf - Ayet 12 Kur'ân'dan önce de bir önder ve rahmet olarak Mûsâ'nın kitabı vardı. İşte bu Kur'ân da, şirk koşarak yanlış; kendi zararlarına iş yapan kimseleri uyarmak, iyilik-güzellik üretenleri müjdelemek için Arap lisanı üzerine/en mükemmel ifade diliyle doğrulayan bir kitaptır. ~ Nahl - Ayet 64 Ve Biz, sana Kur'ân'ı sırf hakkında anlaşmazlığa düştükleri şeyleri onlar için açığa koyasın diye ve iman edecek bir topluma bir kılavuz, bir rahmet olarak indirdik. - Hakki Yilmaz Kuran Meali ~§∆~ Ey İman Edenler! Eğer siz Allah'a yardım ederseniz,* O da size yardım eder. Ayaklarınızı sabit kılar. Muhammed Suresî 7 Kerim Kur'an (*O'nun dinine hizmet ederseniz.)
Din
Abdullah Şiyar
Zümer - Ayet 36,37 Allah, kuluna kâfi değil midir? Onlar ise seni, O'nun astlarından kimseler ile korkutuyorlar. Ve Allah kimi şaşırtırsa, artık ona kılavuz olan biri yoktur. Kime de Allah kılavuz olursa, artık onu da şaşırtan biri yoktur. Allah, çok güçlü, suçluyu yakalayıp, cezalandırarak adalet sağlayan değil midir? - Hakkı Yılmaz Kuran Meali
Abdullah Şiyar
Ey İman Edenler! Allah'ın yardımcıları olun! Meryem Oğlu İsa'nın havarilere: "Allah yolunda benim yardımcılarım kimdir?" dediği zaman, havarilerin: "Allah yolunun yardımcıları biziz." dedikleri gibi. Sonuçta, İsrailoğulları'nın bir kısmı iman etti, bir kısmı da inanmadı. Biz de iman Edenler'i, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece, onlar üstün geldiler. Saff Suresî 14 Kerim Kur'an