2025 32. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2025 19:50
İşte adından sıkça söz ettiren o yazarın kitaplarından birini sonunda bende okudum. Stephen King bilindiği üzere bir korku/gerilim yazarı. Ben bu türe çok aşina olmasam da okuması hoştu. Sayfa sayısı fazla olmasına rağmen basit yazım dili ve kısa bölümleri sayesinde okunması kolaydı. Sanırım Stephen King'in çoğu kitabı zaten böyle. Şeffaf en popüler kitaplarından değil. Sanırım bunu klişeleşmiş bir konusu olmasına bağlayabiliriz. Ama okuması zevkliydi. Konusundan kısaca bahesedecek olursak: ücra bir kasabada yaşayan, yazar bir kadın olan Bobi Anderson yaşlı köpeğiyle birlikte ormanda yürürken ayağının metal bir parçaya takılmasıyla başlıyor. Daha sonrasında bu metal parçayı kazmaya başlaması ve bununla beraber bu küçük kasabada tuhaflaşan olaylar silsilesiyle bizi dünyanın kaderini değiştirebilecek olaylara tanıklık ettiriyor. Gardener'ın bütün kitap boyunca hiçbir şey yapmaması, olayların ciddiyetinin farkına varmayıp görmezden gelerek müdahale etmemesi, kimi zaman çok sinir bozucu olsa da merak duygusu ağır bastığı için ara vermek pek mümkün olmuyor. Olay örgüsü, yazımı güzeldi. En kısa sürede Stephen King'in başka kitaplarını da okumayı düşünüyorum.
ŞeffafStephen King · Altın Kitaplar Yayınları · 2019782 okunma