Dincilik, Felsefe, Savaş, Kan ve Ganimet
Dinler ve felsefe tarihi bunun dışında ne anlatır? Din ve felsefe bu mudur?
Felsefe bir bilim olarak bilim ve teknolojinin yaşam içinde üretilen sorunlara karşı soru sormak ve sorgulama yapma anlayışıdır. Dinin alternatifi olmuş olsaydı batı felsefesi kapital soyguncu emperyalizme bir çözüm üretmiş olması gerekirdi. Bilim ve teknolojinin bu esaret altında dijital varlıkları tanrı yapmak isteyenlere karşı Türk kadim bilgelik kültürü dışında bir duruşu olan dincilik ve felsefe anlayışı var mı? Yok.
Neden yok? Kant Almanların bugün yine hit faşizme doğru savrulmasını niye durdurmaya yetmiyor.
Ülkemizde de felsefe yapanlar Rus yahudilerin Türk kadim bilgelere şaman ismi vermiş olmalarını bilmeden bunu din olarak görüyor.
Siyasete, ticarete alet edilen din yetmedi ölmüş bir mezhebi yahudi ve hristiyanlar yararına yeniden ayin ile canlandırmak onlara burada bir devlet gibi yetki vermek Türk ulusunun egemenliğine bir saldırı değil mi?
Yıl 1774 Diderot kendi itiraflarının yarısı doğru diğer yarısı yanlış. Anadolu'da felsefe ile dinin siyasete alet edilerek özelleştirme talanı sonrası üzerine yeni bir emperyalist düzen kurmak isteyenlerin hilesi için faaliyet sürdürüyorlar. Diderot diyor ki; felsefecinin papaz öldürdüğü görülmüş şey değildi, oysa papaz oldukça felsefeci öldürmüştür.
Felsefe batıda dinci zulme karşı engizisyon zamanında yaşananlara karşı çıkan bir akım. Dinciliğin yerine kapitalizm ve komünizm gibi ideolojileri koyan bir başka etik ahlak üretemeyen anlayış. Bilim ve teknoloji esareti altında felsefe etik ahlak üretebilir mi?
Robot teknolojileri ordular kuruyorlar! Kime karşı? Bunu en yüksek tonda on yıldır dünyada Mobbing Bank Türk Fırtınası kitabı dışında eleştiren var mı? Niye yok?
Türk kadim bilgelik ahlakının felsefe ile farkı budur.
1952'den bugüne ülkemize yaşanan da kapitalizmin üst din düzeyine çıkartıldığı bilderberg cemaati derin yapı ilişkileri ve faaliyetleri bunu söylüyor müslüman dini siyasete alet edilen alt taşeron olarak kullanıldı.
Kanlı soyguncu darbeler ve faili meçhul bütün cinayetlerin arkasında dinci, sözde milliyetçi ırkçı, bölücü ve kapitalci yerli işbirlikçiler vardı.
Dincilik olan her yerde masum insanları öldürmüşler.
Madımak, Çorum, Maraş kanlı ölümler geldi aklıma.
Sonra kırk bin insanı öldüren bir bebek katilini öğretmenler günü ziyaret eden dini ve ırkçı milliyetçiliği siyasete alet edenler ve geçmişleri geldi aklıma.
Sonra 1700 yıl sonra haçlı seferini yeniden başlatmak isteyenlerin niyetine ve verdikleri göreve uygun ayin yaparak intikam alır gibi halleri!
Cumhurbaşkanı Anayasaya uymuyor ise Anayasa Cumhurbaşkanı'na uydurulur hukuksuzluğu geldi aklıma.
Bunu Türk ulusu nasıl kabul eder.
Son seçim mevcut Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu sandıkta yeneceğim masa ihanet siyasetinin bir hukuksuz sonucu değil mi?
Neymiş emperyalizm böyle istiyormuş. Bop projesi eşbaşkanı görevlisi olmak böyle gerektiriyormuş.
Emperyalizm kim?
Ulusun iradesinin sonu bu mu?
Meşruiyet almak nedir? Türk ulusunun gönlünde yeriniz yoksa ülke temsilini yapamadığınız için başaramadık derdiniz ve görevi ehline devredersiniz. Kaybetmeyi kabullenmek de bir olgunluktur.
Ekonominin geldiği nokta inşallah maşallah ile yürümüyor artık. Taviz ve tehdit ile devlet vatan toprak kaybı taleplerine Türk ulusu boyun eğer mi?
Tek yetki ve ortağı ile tuzağa düşen muhalefet buna çok meyilli!
Kendinizi ve Türk devletini bu duruma düşürmeye hakkınız var mı?
Bir emperyalist tüccar kim ki size bizim için yapması gereken ödevleri var diyerek emir veriyor? Ayrıca hukuk tanımıyor diye hakaret ediyor, Suriye de akan kan kendi eseri, hileli seçim kazanmayı çok iyi bilir vb hakaretleri kendinize nasıl yakıştırma yapıyorsunuz?
Amaç Türk ulusu ve devlet temsilini bu duruma bilinçli düşürmek mi?
15 Temmuz da genel kurmay başkanının boğazını karargah da sıktırmak, askerin başına çuval geçirenlere müzik notası bile verememek tümü aynı amaca hizmet için çabalar mı?
Tarih çok acımasız siz altından kalkamayacağınız söylemleri söyledikçe ve yaptıkça emperyalizm sizi dolduruşa getirdi.
En son terörist ile açılım da Cumhurbaşkanı ırkçı ve mezhepçi bölücülük arap Türk ve Kürk ile birlikte barış açıklaması yaparken bunu gerekirse yine ezer geçeriz diyerek kimi ezip geçeceğini, neden ezip geçeceğini nasıl ezip geçeceğini izah etmedi.
Tarih bilinci bunun kaydını tutuyor.
Sonra yaşananlara bakıyorsunuz bebek katili terörist emperyalizmin dili olarak komisyon kurun diyor bütün siyasi partiler tıpış tıpış gittiniz.
Meclis başkanı bu hukuksuz komisyonu hangi hukuka uygun topladı? Bunun hesabını bir yurttaş olarak istiyorum!
Sanki bu terörist ile hiç görülmemiş ve emperyalizm adına maşa olarak taleplerini almamış gibi devleti buna alet etmeye kalkınca üçü bir arada ihanet gibi bölücü üç parti gitmek zorunda kaldınız.
Bir başka terörist barzani peşmerge ile ülkeye geliyor izin veren siz şikayet eden siz.
Buradan bir kahraman çıkarmak seçim kazanmak mümkün değildir.
15 Temmuz benzeri bir darbe oyunu oynamak da artık mümkün değildir. Bebek katili emperyalizmin dili askeri darbe olur tehdidin on yıl gizli kalması gereken konuları neden tehdit ederek deşifre etti?
15 Temmuz neden yapıldığı tek yetki darbesi için yapıldığı çok net anlaşıldı.
Fetö terör örgütü ile ilgili hiçbir mücadele olmadığını ölmüş bir mezhebi din diye yeniden yeşertmek yine emperyalizmin bir görevi ve talebi olduğunu gerisini okuyan düşünen vicdanı ve ahlakı olan her insana bırakıyorum.
Türkçe olimpiyatları sponsoru koç holdingi görmeyenler 2001 yılı kur vurgunu yaptıklarını da görmediler.
Türk tarih bilinci ve yurttaş hukuku ve ahlakı tümünü gördü.
Önder Karaçay