2025 45. kitabı
Onların evliliği zoraki bir berdel ile olsa da Mizgin küçüklüğünden beri aşıktı Rezan'a. Rezan kardeşinin ihanetinin bedelini her ne kadar Mizgin'e ödetmeye çalışsa da, kalbi intikam ateşi yerine çoktan aşk ateşi ile yanmaya başlamıştı bile. Konak'ta sıkılan silahın elbette bir bedeli vardı. Rezan bu bedeli aşık olmaya başladığı karısı Mizgin ile ödeyecekti. Aşiret liderleri Mizgin'in baba evi'ne dönmesi hükmünü verdiğinde içi kan ağlasada karşı gelemedi Rezan. Mizgin'in yokluğunu hazmedemiyordu. Mizgin susmayı tercih etti ve söylenmemiş sırrı ile baba evine geri döndü. Yayılan dedikodular üzerine Rezan'ı tamamen kaybetme fikrini dahi göze alamayan Mizgin, konakta patlayan o silah'ın kendisi için olmadığını abisine söyledi. Rezan'ın suçsuz olduğunu öğrenen aşiret liderleri, bunun üzerine tekrar toplandı ve Mizgin'in koca evine dönmesine karar verdiler. Mizgin o konağa geri döndü dönmesine de, bunca olan biten herşeyin bir bedeli mutlaka olacaktı. Mizgin ve Rezan o kadar tatlı ki İnatlaşmaları, bitmek bilmeyen kavgaları, belli bir zaman sonra insanı o kadar alıştırıyor ki bir de farklı bir açıdan bakayım diyorsunuz. Rezan'a zaman zaman kızdığım noktalar olsa da, aşık hallerine üzüldüğüm kısımlarda oldu. Mizgin'de az kurnaz değildi.Her kitapta mutlaka sevecek yan karakter bulan ben, bu kitapta da Revenk ve Evin arasında ki o saf aşka kalbimi bıraktım
Berdel IIŞehnaz Haşimoğlu · Lapis Yayıncılık · 2025834 okunma