2025 81. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2025 21:44
Annemin Uyurgezer Geceleri ~ Ayfer Tunç Merhaba sevgili kitapseverler; Ayfer Tunç ismini görünce beklenti otomatik olarak yükseliyor. Annemin Uyurgezer Gecelerini de büyük bir merakla okumaya başladım. Ancak bu kez sizinle dürüst bir ısınamama hikayesi paylaşacağım. Kitap aslında üç kuşak kadının hikayesine odaklanıyor. Aşka bağımlı haller, kuşaktan kuşağa aktarılan travmalar ve bir annenin garip uyurgezerlikleri... Genç bir kadının kendisinden yaşça büyük bir adamla yaşadığı aşk üzerinden, aile geçmişine ve kadınlık hallerine bakmaya çalışıyoruz. Kağıt üzerinde çok güçlü duran bir yüzleşme hikayesi aslında. Beni en çok yoran kısım, anlatıcının iç sesinin sayfalarca süren maddeler halinde yazılmasıydı. Yazar zihnin dağınıklığını böyle yansıtmak istemiş olabilir ama bu tercih beni hikayeden kopardı. Konu travmalar, kuşaklar, kadınlar olunca insan sarsılmayı bekliyor. Yani ben bekliyorum. Ancak karakterlerin yaşadığı o aşka bağımlılık veya büyük acılar bana duygu olarak geçmedi. Hep bir kopuk, hep bir o olaya mı bu olaya mı bağlanacak hissi ile hiç bir yere tam bağlanamadı bende. O beklediğim psikolojik derinliği ve ruhsal sarsıntıyı ben hissedemedim. Olaylar akıp giderken ben sadece izleyici kaldım. Okuma serüvenimde iz bırakmadan, sessiz sedasız biten kitaplar arasına girdi. Herkese keyifli okumalar, sevgiyle
Annemin Uyurgezer GeceleriAyfer Tunç · Can Yayınları · 20267,2bin okunma