2025 5. kitabı
Kitapta erkek beyninin kadin beyninden nörolojik olarak farkli oldugu anlatilmis. Lakin ben sürekli erkegin çabasizligi ve umursamazligina kilif uydurma çabasi sezdim. "Kadinlar siz anlayin, mazur görün, onlar da böyle" tarzinda. Erkek çocuk bakamaz, erkek düsüncesizdir, erkek anlayamaz... Bu yargilarin hepsi nörolojik sebeplere dayandirilmis; sanki sosyo-kültürel faktörlerin hiçbir etkisi yokmus gibi. Beyefendi bilimsel çalismalari da oyle güzel kendi çikarinca yorumlamis ki, bir an ben bile anlattiklarina inanacaktim. Bir noktadan sonra kitap elimde sürünmeye basladi. Ama bekleyin! Kitabin sonunu da göyle bir manipulasyonla bitiriyor: Kadin erkege kendini anlatmaya calisir. Ama erkek bir turlu anlamaz. (Cunkü erkekler anlayamaz .?) Sonunda kadin gider. Erkek olur. Kadin kisa surede hayatina devam eder, baska biriyle olur. Erkegin olüm sekli hala kadinin rüyalarina girmektedir. Vay be ise bak sen... >>"Kiz, adamin gözlerinin içine uzun uzun bakti. Delicesine sevdigi bu adamin nasil olur da bu kadar duygusuz ve acimasiz hale geldigini bir türlü akli almiyordu." Çok düsünme kizim, hepsi nörolojik sebeplermis. Kisacasi bana sadece komik geldi. Tabi ciddiye alanlar var demek. Ki yazarimiz cokça taninan bir fenomen. Lakin çevresinde "sagtikl" erkeklerle buyümüs olan biri bilir ki: Bir erkek isterse anlar, isterse dinler, isterse çözmeye çabalar, çözmeden de birakmaz. Eger "erkek beyni" anlatilan gibi olsaydi hiçbir erkek üniversite mezunu bile olamazdi. Zira beyefendi erkeklerin "dinleyemeyen" varliklar oldugunu delicesine savunuyor. Yalan söyleyemeyecegim, manipülasyon açisindan baya iyiydi. Ozellikle sonda erkegi öldürmek º Kadın Beyni Erkek Beyni
Kadın Beyni Erkek BeyniSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201912,3bin okunma