Selamünaleyküm Allah rızasına gönül vermiş kardeşler
2025 27. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2025 23:49
O kadar güzel bir kitaptaki okudukça okuyasım geldi, kitapta yazılan her şey gözümün önünde canlandı. Hayran kaldım, aşık oldum bu kıssaya.. • Yusuf Peygamberdi. Peygamberliğini bildi. Kuldu, kulluğunu bildi. Emanetçiydi, emaneti sahibine tertemiz sakladı. Oğuldu, babaya vefasını gösterdi. Kardeşti, kardeşlerine ihsanı öğretti. Vezirdi, halkına güven verdi. Rüya hakikate dönmüştü. Kuyulardan geçti. Hasretler çekti. Sabretti. İmtihanlara düştü. Yüreğini yere düşürmedi. Önünde hakikatin yolları açıldı. Aldandı ama aldatmadı. Kin tutmadı. Af dilemedi ama affetti. Afların en narinini Züleyha'ya sakladı. • Züleyha aşka düşmüştü. Züleyha dile düştü. Züleyha dara düştü. Halden hale düştü Züleyha. Bilmiyordu Yusuf'un rüyasında mıydı, yoksa duasında mı? • Nebilerin imtihanı şu üç şeyden birisidir: Kavim, kardeş ve kadın." Yusuf güzeldi, insanlığın edebiydi. Yusuf güvendi, erkeklerin efendiliğiydi. Ve o dipsiz karanlık, düştüğü yeri şereflendirendi. Bir Yusuf yüreğidir Züleyha'ya zindan kadar kapalı. Bir baba kalbidir kuyu kadar naçar. Bir Züleyha sevdasıdır Nil kadar! Ne yöne aktığı müphem Yusuf'un hüznü. Hüznü Züleyha'nın. Yakup'un iftarıdır Yusuf'a akıttığı gözyaşlarını içmek. Ne ay yüzünü gördük Yusuf Peygamberin, ne gamına ortak olduk Mah-ı Züleyha'nın ne de Yakup babanın sabrını sırtımızda bir aba gibi taşıyabildik. Sadece yazdık. Okuduk. Ah çektik. Kitapta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Allah razı olsun. • Sinan YağmurAşkın Meali 1
Aşkın Meali 1Sinan Yağmur · Karatay Akademi · 20123,288 okunma