Aşkın Meali - Sinan Yağmur
Yusuf (a.s.)'ın kıssasını yaklaşık hepimiz biliyoruzdur.
Yazar da bu eserinde Yusuf (a.s.)'ın çocukluğundan, kardeşlerinin kuyuya atmasından, kuyudan kurtulup köle olmasına, Züleyha'nın aşkına, zindanlara düşmesine, oradan Mısır'a sultan olmasına kadar her detayı adım adım, güzel ve sade üslupla kaleme almıştır.
Kardeşleri tarafından her zaman kıskanılan bir çocuk olmuştur Yusuf..
Kardeşleri ve üvey annesi hain plan ile ortadan kaldırma girişimlerinde bulunmuşlardır.
Kuyuya atılıp da rastgele geçen bir kervanın kuyuya su almak için hamle yaptığında Yusuf için ışık doğmuştur.
Rabbi ne emrettiyse o olur tabi.
Ordan köle olarak satılmış ve efendisinin eşi Züleyha'nın Yusuf'a olan aşkını ve başına açılan belaları anlatmıştır.
Yusuf'un da Züleyha'ya olan aşkını yazılan mektupları, sessiz kalınan sevdayı hissettirmiştir okuyucuya.
Yusuf ve Züleyha gibi sevebilmek bu devire nasip olmamış bir şey..
Aşkın Meali 1Sinan Yağmur · Karatay Akademi · 20123,281 okunma
Kuyu. Zindan. Dünya. Ahiret. Kur'an-ın en güzel kıssasında dört kelime, dört kapıyı açıyordu: Iman. Aşk. Sadakat. Vuslat...
Üç gömlek. Üç yürek. Yakup. Yusuf ve Züleyha. Üç gömleği yırtıldı da aşkının akı ile geçti kuyudan, zindandan ve kadından.
İslâm âleminin peygamberlerinden olan Hz Yusuf'un Allah aşkını, güzelliğini ve merhametini; Züleyha'nın Hz Yusuf'a olan beşeri aşkı ve bu aşkın zamanla ilahi aşka dönüşmesini konu alan edebi bir eserdir.
Akıcı ve duru anlatımıyla sürükleyicilik kazanmış, bir yandan da betimlemeleriyle o anı yaşıyormuş hissi uyandıran bir eser.
İlk defa bu kadar net bir şekilde bu yaşanmışlığı okuma fırsatım oldu. Okumanızı da tavsiye ediyorum. Ve şu şekilde bitirmek istiyorum : Allah bizlere de Yusuf'un iffetinden, Züleyha'nın aşkından nasip etsin. (:
Aşkın Meali 1Sinan Yağmur · Karatay Akademi · 20123,281 okunma
Yusuf ve Züleyha'nın hikayesini anlayabilmek için yusuf'un ahlakını Züleyha'nın yangınını maşuk ile aşk nehrinden yüzüp geçmekle anlayabilirsiniz öyle bir nehir ki neresi sığ neresi derin belli olmayan bir tarafı girdap diğer yanı su üstünde bir serap hayal ve hakikatin birbirine karıştığı dinleyenin okuyanın nehrin kıyısına oturup ah çektiği ve suyun akışını susuzluguna rağmen nehirden bir avuç su alamadan seyretmesi gibidir.
Aşkın Meali 1Sinan Yağmur · Karatay Akademi · 20123,281 okunma
Yazarın daha önce okuduğum eserleri beni daha çok etkilemişti, bu eser diğerlerine göre bir tık geride kaldı malesef.
Tasavvufi ve dini eserleri okumayı sevenlerin seveceği bir eser ile karşınızdayım. Biyografik eserleri ile tanınan Sinan Yağmur bizlere bu sefer de çoğu kişinin bilidi veya duyduyu HZ. Yusuf ve Züleyha'yı anlatıyor. Yazım dili çoğu zaman sade ve akıcı ilerliyor ama ben bazı sayfalarda anlatım tarzı daha farklı olsa güzel olabilirdi diye düşünmeden edemedim.
- - - - - - - - - -
Rabbine bağlı Yusuf her fırsatta karşısına çıkanlara vesvese vermeye çalışan şeytana ve diğer her şeye karşı kendini korumayı başarabilecek mi?
Bu hikâye kıskanan ve kıskanılan,kaçan ve kovalayan ,hüzün ve sevinç ,hayâ ve hayalperest,şehvet ve öğretim hikayesidir.
Bır tarafta Züleyha'nın vurgunluğu,diğer tarafta Yusufun yiğitçe namus düşkünlüğü.
Yedi ölümcül günah kovaladı Yusuf'u.Yakalayamadı yakasından .İffetin adıydı Yusuf. İmanın eriydi. Erimedi yedi dişli günahtan: Oburluk, kibir, fuhuş, tembellik, kanaatsizlik, haset ve gıybet.
Umarım okuyup seversiniz, şimdiden keyifli okumalar diliyorum
"Muradsız Züleyha'yı muradına erdirmek biz kalemi kırıkların işi değildir. Yürekleri elinde bulunduran Allah'ın hükmü ne ise Yusuf içinde Züleyha için de hayırlısı o olmuştur. Şerde şirret, hayırda şerbet aramak okuyucunun yüreğine neyin ne kadar aktığına bağlıdır."
Kitabın dili gayet sürükleyici, anlatımı gayet başarılı, bir solukta kendini okutuyor eser. Her sayfasında alıntı yapmak istediğim, sayfaların su gibi akıp gittiği bi Sinan Yağmur eseri...
Hayatımda okuduğum ve kendime en yakın hissettiğim kitap.
Kaç kere baştan başladığımı bilmiyorum yani...
Yusuf ve Züleyha'nin aşkı beni küçüklüğümden bu yana etkilerdi ama büyüyünce aşkın cinsellikten çok uzakta olduğunu, sabretmekten geçtiğini anladım...
Ve Züleyha dahi olsan, bir gün mutlaka Yusuf'undan vazgeçersin...
Kesinlikle okuyunnnn
Aşkın Meali 1Sinan Yağmur · Karatay Akademi · 20123,281 okunma
Kuran'da geçen Yusuf ile Züleyha'nın kıssasını yazarın kaleminden roman tadında okumak güzeldi. Bazı kısımlarda geçişlerin hızlı olması dışında bir eksiklik yok diyebilirim.
Okunmaya değer bir eser.
Kur’an da geçen kıssaların en güzeli Yusuf a.s. ile Züleyha’nın kısasasını anlatan bir kitap. Kitapta konular arasında çok hızlı geçiş yapılmış ayrıca diyaloglar çok kopuk bu da kitabın akıcılığını ve konu bütünlüğünü bozmuş. Genelde bilindik şeyler anlatılmış, kitaba şiirimsi bir hava verilmeye çalışılmış ama o da olmamış. Okurken ne heyecan nede merak uyandırmıyor, kitap bekletimin çok altında kaldı. Okuyup okumamak sizin kararınız. İyi okumalar, kitapla kalın…
Aşkın Meali 1Sinan Yağmur · Karatay Akademi · 20123,281 okunma
Herkesçe bilinen Hz.Yusuf un iffeti ve Allah' a olan aşkı, Züleyha' nın Hz.Yusuf' a olan beşeri aşkın zamanla ilahi aşka dönüşümü anlatılmaktadır. Hikayeleştirilerek anlatılması bir solukta okumamızı sağlıyor.
Sinan yağmur, Türk tasavvuf, aşk yazarı ve öğretmendir.
İlk ve orta öğrenimini Kırşehir'de tamamladı. Kırşehir İmam Hatip Lisesi'nden 1984 te, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden de 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl kelam ve islam felsefesi ana bilim dalında yüksek lisansa başladı.
1991 yılında Kadınhanı İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenliğe başlayan Sinan Yağmur sırasıyla Konya İmam Hatip Lisesi, ve Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi'nde idarecilik görevlerinde bulundu, halen Naci'ye Mumcuoğlu Lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görevini sürdüren Yağmur, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Selçuk Belediyesi'nce organize edilen aile okulunda aile içi iletişim, eşler arası sevgi köprüsü konularında konferans etkinliğinde bulunan yazar ulusal ve yerel tvlerde eğitim programlarına katılmıştır.
Çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazmaktadır.