Aşk'a Bela: Hz. Hüseyin

Kerbela

Sinan Yağmur

2019 181. kitabı
Hüseyin'in başı gövdesinden kopartılırken, yüreğini dünyadan koparmayanlara yazıklar olsun! Sinan yağmur Evet sinan yağmurun kitablarını okuyan var mı hem kısa hem güzel tasavvufi hikayeler hem de okuyucuyu sıkmıyor ve yormuyor ince kitaplar yazdığı kitaplar rahatça 4 5 saat içinde bitirilebiliyor özellikle siz değerli okuyuculara aşkın gözyaşları 1 kitabını tavsiye ederim güzel bir aşk ve dostluk öyküsüdür ve islamın en güzel en iyisi anlatıcılarından mevlanaya ait güzel bir hikaye hem oku hem düşün Evet güzel bir kitapta kerbela hikayesi ve kerbela şehitlerini rahmet ile fatiha ile yad ediyorum Allah rahmet etsin 33 can okurken şu soruları sormadan edemiyorum Muaviye sahabe midir yoksa hilekar bir yezid mi Ve tabiki ne zaman bitecek haksızlıklar kıyamete kadar kerbela savaşı devam edecek mi hak ile batılın zalim ile hainin savaşında bir son var mı yoksa bu bir döngümü yani zalim var oldukça mazlumda hep yaşayacak mı kısaca hayat bir başkaldırıdan mı ibaret Bir kaç kitap alıntısı Ey Allah'ım! Her üzüntüde, sıkıntıda en sağlam güvencim, her darlıkta ümidim Sensin! Öldükçe seviyorum. Sevdikçe "Allah için" seviyorum. Allah hayrımızı versin! Erkek adam 3 şeyde belli olur ... ''Savaşta , Aşkta ve Sözünde'' Hz.Ali
·232 syf.·
2014 32. kitabı
İki yıl oluyor bu kitabı okuyalı ve okuduğumda çok etkilenmiş ve ağlamıştım. Hatta ne zaman gözüm kitaplığımda duran bu kitaba ilişse, yine hissediyorum okuduğum zaman ki aynı etkisini. Hz. Hüseyinin hayatını bir kerede Sinan Yağmur'un anlatımıyla okunmasını tavsiye ederim. Emin olun pişman olmayacaksınız. Herkese keyifli okumalar...
2017 10. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2017 09:01
tam bilgi sahibi olmasamda gerek yazarın diğer kitaplarında aktarmış olduğu bilgiler ve başka kaynaklardan edinmiş olduğum bilgiler doğrultusunda, bu kitapta aktarılan bi kaç bilginin çeliştiğini farkettim. sinan yağmur yeni tanıdığım bi isim bütün ilgimi kendisine cekmiş durumda bütün kitaplarını okuma arzusundayım. çelişen bilgiler dışında kerbelanın daha detaylı sonuçlarını da okumayı isterdim. genele baktığımda beğendim, bi kaç kusur dışında.
Puan vermedi·232 syf.·
2025 3. kitabı
"Ey Kerbela! Seni en iyi gözyaşları anlatır! Çünkü gözyaşının rengi yoktur! Acıyı da anlatır aşkı da. Ateşi de anlatır suyu da." Kerbela olayını daha ayrıntılı araştırırken bu kitapla karşılaştım. Okudum, okudukça gözyaşlarımı tutamadım, tarihi bir olayı dini boyutunu da katarak kronolojik sırasıyla bütünselliği bozmadan ele alınmış. Yazarın bu tarz bir çok kitabını okudum, hepsinde aynı durum söz konusu idi lakin bu kitabında betimlemeyi tadında bırakıp, olayların geçişi ve anlatımı bambaşkaydı. Okunmalı, okudukça yüreği bu dünyadan buruk ayrılan Ehli Beyt'i anmalı..
1000k
Puan vermedi·232 syf.·
2025 71. kitabı
Hani bazen bir kitabı okurken nefesin kesilir. Boğazına bir şey düğümlenir, her satırda bir parça kalırsın içinde yazanların. Sinan Yağmur’un Kerbela kitabı da öyle bir kitap işte. Öyle bir acı ki anlatılan, ne kelime yeter tarifine, ne de gözyaşı. Bu kitap, sadece bir tarihi olayın anlatımı değil, bir insanlık sınavı, bir vicdan çığlığı, bir yürek mahkemesi. Bu kitabı okurken Hz. Hüseyin’i sadece bir isim olarak değil, kalbimin tam orta yerine oturmuş bir yara gibi hissettim. Kerbela çölünde bir çocuğun susuz çığlığını duyar gibi oldum. Zeynep’in titreyen elleriyle ağabeyine sarılışını gördüm gözümde. Yaşanmış bir ağıt gibi okudum her cümlesini. Sanki ben de oradaydım; Hüseyin’in alnına değen okta yüreğim sarsıldı, Ali Asgar’ın susuzluğunda dilim kurudu. Sinan Yağmur, bu kitabı sadece yazmamış. Bu kitabı yaşamış, ağlamış, diz çökmüş, secdede dua etmiş gibi… Eğer bir kitap insanın içini yakabiliyorsa, işte o kitap gereğini yapmıştır. Kerbela, benim için bir kitap olmanın çok ötesinde; bir yoldaş, bir dua, bir tokat. Kalbimden geçeni söylüyorum: Bu kitabı okuduktan sonra hiçbir susuzluk aynı gelmez, hiçbir zulüm sessiz kalamaz. Ve işte içime işleyen, hâlâ içimde yankılanan o alıntı: “Zaman susmuştuGüneş susmuştuKumlar susmuştuSusmayan bir şey vardı: Bir anne yüreğiyle ağlayan Zeyneb’in feryadı… Ve gökten yere düşen bir hakikatin yankısı: ‘Ben Hüseyin’im, susmam! Zulme boyun eğmem!’” …vesselam KerbelaKerbela
Duygu ve Düşünce
2013 77. kitabı
bu zamana kadar nasıl okumamışım bu kitabı, nasıl mahrum kalmışım bilmem... başladım, bi kaç saat sonra bitirdim... tekrar başlamayacağımdan ise hiç emin değilim. okumayan kimse kalmasın derim!!!
Puan vermedi
* Bir Peygamber Yadigârı Olarak Hz. Hüseyin Portresi * “Cebrail var haber ver Sultan-ı Enbiyaya. Düştü Hüseyin atından sahra-yı Kerbelaya.” Kazım * Kerbela kanayan yaramızdı, yüreğimizde ki volkanın haykırışıydı, İslam ümmetinin hiç unutulmayan tarihi, acısı hiç iyileşmeyen yarasıdır. Habil’de ki şefkat ve masum yüreğiyle, Kabil’de ki taş ve alevli yüreğinde ki sırs, kin, nefretin güçsüzü mazlumu öldürmenin bir aynasıdır Kerbela olayı. Sinan Yağmur, “Kerbela Hz. Hüseyin” kitabıyla bir duanın resmedildiği bir kitap kapağıyla karşımıza çıkar. Yağmur, dilin akıcı rahatlığıyla, şiirsel boyuttaki sözcüklerin çeşitliliğiyle bir genişlik ve bu sözcük genişliğiyle olaylara duygusal bir his katmaktadır. Okuyucu olayların acısını gözlerinde ki yaşlarla ıslanarak yaşar, bazen ağlamaklı bazen de tebessümlü olur. Okuyucu tarihin masumiyetini, acısını, tatlısını, sevincini, feryadını, kimi yerde peygamberin çileli zorluklarında kimi yerde Fatıma’nın “Babasının annesi” lakabıyla babasının yüreğine kendi yüreğine katmıştır, yanında olmuştur. Kerbelada ki mazlumun onurlu başkaldırışı, tarihin görülmemiş bir feryadın sesine tanıklık oldu. Ve insanlık Kerbelada insanlık kanına susamış olan Yezid’in karşısında ki kılıcını kanla güneşin ışığını söndüren zalime,karşıydı. Ve yine insanlık Kerbelada son nefesini vererek tarihte görülmemiş bir ders verdi canıyla, kanıyla... Geçmiş Anıların Deryasında Kendinden Kendisi Olan BirHüseyin Portresi “Hüseyin benden, ben Hüseyin’denim, Allah Hüseyin’i seveni sever...” Hz. Muhammed (sav) Yağmur, Hz. Hüseyin’inin yazdığı romanında, kullandığı anlatım bakış acısı, kahraman bakış acısıdır ve Hz. Hüseyin’i gözünden, hislerinden anlatmıştır. Hz. Hüseyin, ölümün kendisinden korktuğu Hz. Hamza nidasında, bir şehidin sancağı tutarken Mus’abın gözünde
2021 162. kitabı
Daha çok tariih kitabı gibi geldi bana. Can alıcı bir kaç olay vardı onun dışında kerbeladaki acılara daha çok vurgu yapılabilirdi. Ama yine de güzel.
2022 5. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2022 21:03
Kerbela yetmiş iki yiğidin feryadidir , ağlamasıdır. Korkudan değil, hak yolunda ölümün sevincidir. Huseyin'in kesip koparılan bir kolu çakallar yesin diye Irak çöllerine atılmıştır. Başsız bedeni Fırat nehrinin altindadir. Bir gözü çıkarılmış kafası Suriye Şam'da bilimledir bir yerdedir. Bu nedenle o günden sonra bu coğrafyada yüzü gülen olmamıştır....Tarihe ışık tutan olayları Sinan Yagmur'un şiirsel kalemiyle gözler dolu dolu okuyoruz. Umarım birgün herkes bu kitabı okuma fırsatı bulur umarım...
2015 35. kitabı
Kerbela'yı bilmek isteyenler için tavsiye ederim. H.z. Hüseyin in şehadete yürüyüşünü çok etkili sade, akıcı bir dille anlatmış. Bu kitabın herkes tarafından okunmasını, Kerbela'nın araştırılmasını çok isterim.

Sinan YağmurYazar · 44 kitap
Sinan yağmur, Türk tasavvuf, aşk yazarı ve öğretmendir. İlk ve orta öğrenimini Kırşehir'de tamamladı. Kırşehir İmam Hatip Lisesi'nden 1984 te, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden de 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl kelam ve islam felsefesi ana bilim dalında yüksek lisansa başladı. 1991 yılında Kadınhanı İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenliğe başlayan Sinan Yağmur sırasıyla Konya İmam Hatip Lisesi, ve Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi'nde idarecilik görevlerinde bulundu, halen Naci'ye Mumcuoğlu Lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görevini sürdüren Yağmur, evli ve 2 çocuk babasıdır. Selçuk Belediyesi'nce organize edilen aile okulunda aile içi iletişim, eşler arası sevgi köprüsü konularında konferans etkinliğinde bulunan yazar ulusal ve yerel tvlerde eğitim programlarına katılmıştır. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazmaktadır.