Puan vermedi·440 syf.··Beğendi
· Kitapçı raflarında elime aldım ilk defa kitabı. Arka kapak yazısını okuyunca almaya karar verdim. Çok zevkle,merakla okudum.Çünkü hikaye çok sürükleyici ve bizden.
Hayata bakış açıları, eğitimleri, kuşakları farklı üç kadının, anneanne-anne-kız, hikayesi.
Onların kişisel hayatlarının trajedisiyle birlikte ülkede değişen sosyoekonomik, kültürel şartları da arka planda izliyoruz.Bu benim sevdiğim bir durum. Romanların çok iyi birer sosyoloji kaynağı olduğunu düşünürüm. Çünkü her roman sadece yazarının değil devrinin de bir ürünüdür.Mesela Rus romanları olmasa çarlık Rusyasının ekonomik koşullarını, insanların sefaletini nasıl öğrenecektik.
Romanda ana karakter Şehnaz…Ekonomi alanında profesörlüğe yükselen bir akademisyen olan ve babasız büyüyen Şehnaz, üniversite hocasıyla bir ömür yaşadığı toksik ilişkisiyle yıllarca kendi içinde derin bir çelişki yaşıyor.Narsist erkek profilinin tam bir örneği olan E. yi yazar, kötü bir son yazarak bence biraz cezalandırıyor.
Şehnazın annesi son derece kurallı yaşayan tipik bir cumhuriyet öğretmeni. Bir gün uyurgezer olunca Şehnaz, geçmişe dair gerçekleri birer birer annesinin ağzından alıyor. Bütün hayatinin sırları da böylece çözülülüyor.
Okuması keyifli, sürükleyici bir kitap.