Ne okudum ben böyle diyorum …Başta olayları anlamakta zorlandım ama sonrasın da öyle güzel içerisine girdim ki elimden bırakamadım. Kimse bir Fırat Dağlı olamaaaaz adama hayran kaldım resmen. Kendi başarıları ile zirveye çıkmak için verdiği mücadele ama onu kazanamayacakları bir oyunun içerisine çekme galibiyetleri vardı. Hepsinin üstesinden geldik mi eveeeet Sanem’e gelince kesinlikle enerjisine hayran kaldım bu kadının isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yok. Kitabımız da yok yok bu arada sevdiğim türlerin hepsini bir arada okumak ayrı bir motive etti beni. Aile bağları, arkadaşlıktan aşka serüveni, anlaşmalı evlilik ve üzerine bir de cinayet soruşturması. Daha ne isteyebiliriz ki
5 yıl öncesine dayanan bir tanışma hikayesi. Fırat, Sanem’le Barış ve Serra’nın düğününde tanımıştı. ( Sanem Serra’nın kuzeni) Bir haftayı birlikte geçirmişlerdi her anından keyif alıp eğlenmişlerdi ama tâki düğünden hemen sonra Sanem’in Fırat’a tek kelime etmeden Fransa’ya dönüşü ile son bulmuştu. Fırat o sabah için aşırı heyecanlıydı ama heyecanı ne yazık ki hüsranla son bulmuştu. Bu durumu kabullenip Sanem’i unutması zor olmuştu. Ondan haber beklediği her gün boşa çıkmıştı Sanem asla ona ulaşmamıştı. Bu durum onun öfkesiyle kariyerinde güzel bir noktaya ulaştırmıştır. Şimdiler de ise Fırat Dünya çapında tanınan ünlü bir tenisçiydi. Şimdi de şampiyonluk kupası için mücadele veriyordu. Ama Londra da beklenmedik bir karşılaşma olur Sanem. Bu kadına karşı bir duyguları vardı her ne kadar göz ardı etmek istese de onu gördüğü an bu duygular tekrar kendisini göstermişti. Ve onu şampiyonluk maçından daha önemli bir mücadele bekliyordu. Önceliği tabi ki Sanem’di ama kariyerine karşı yayılan dedikodular vardı.
Sanem, babasının baskılarından kurtulmak adına kaçarak Londra’da hayat sürmektedir. izlediği diziler ve filmlerden etkilenerek dedektif olmak yolundadır. Bunun için harekete geçmiş aldığı eğitimler ve programlar dahilinde hedefine ulaşmıştır. Şimdi ise ölen bir kadının dosyasında ki kafa karıştırıcı olayları çözmek için davayı ele alır. Bir taraftan davaya odaklanırken bir taraftan Fırat ile karşılaşmanın gerçeği ile karşı karşıya kalır. İkilinin beraber tekrar zaman geçirmesi geçmişde olanları değiştirmez ama onları birbirine daha çok yakınlaştırır. Çünkü bastırılmış duygular aslında her zaman ait olduğu yerdedir.
Fırat’ın başında bir bela var demiştik kariyerini karalamaya çalışanlar ama gelin görün ki Sanem’in başın da babasının ona açtığı bir dava vardı. Fırat’ın da bir planı babasının açtığı dava onlar evlenirse düşebilirdi. Anlaşmalı bir evliliği kanıtlayıp dava feshedilebilirdi.
Sanem ve Fırat’ı birleştiren bir yol vardı. Bu yol ikisi için de bir çıkmaz olacaktı ikisinin de birbiri için savaşacak yolları vardı. Onları nelerin beklediğinden habersizce ilerleyeceklerdi.