·446 syf.····Okunma: 05 Aralık 2025 20:41 Hellooo
Nasılsınız bakalım?
Uzun yıllardır okumaya hasret kaldığım Sarah Maclean kitabına kavuştum.
Biraz daha hasret kalabilir miydik? Bu kitapsa evet kesinlikle kalabilirdik.
Son dönemde çıkan Historical romance kurguları maalesef popüler kültüre ayak uydurmak durumunda kalmış. Kurgu eski dönem olabilir ama okurken sanırsın gününüz hikayesi okuyoruz.
Ve maalesef eski dönemin havası bu kitapta hiç yoktu.
Karşımızda bir dük var. Kardeşi kız kaçırmış ve evlenmek için Gretna Green'a gidiyor. Bir yandan kendisi, bir yandan da kaçırdığı kızın ailesinin görevlendirdiği ne idüğü belirsiz hırsız/leydi/militan artık ne derseniz deyin Adelaide adlı bir kadına görev veriyorlar. Bu da esas kızımız.
Kendisinin leydilikle uzaktan yakından alakası yok. Zaten kitabın böyle bir çabası da yok. Eskiden karakterlerin karşısında Dük oldu mu dizler titrer konuşamazlar saygıda kusur edemezlerdi. Burda nerde sanırsın karşısındaki bahçıvan.
Dük bu kız kaçırma olayının sebebini öğrenmeye çalışırken diğer yandan Adelaide ile yolları birleşir ve kaçınılmazın peşinde kaçan kovalanıyor.
Aksiyon kısmında okuyucu epey tatmin ediyor ama geri kalan kısımlar için çok da cezbedici değildi.
Bu sebeple öneri kısmında yorumsuz kalmak istiyorum.
Çok daha güzel, kıyıda köşede gizlenen nice historical kitaplara kavuşmak dileğiyle..
KitapRüyasından Sevgilerle