···Okunma: 05 Aralık 2025 23:43 “Ben bir canavar değilim, Farah. Öyleysem bile senin hikayendeki canavar olmak istemiyorun.”
Deli Dediler Geldik: Gurur Kalender Gerçeğiyle Yüzleşme!
"Herkes bana 'Sarkaç'ı oku, Gurur Kalender ile tanışmazsan çok şey kaybedersin' deyip duruyordu. Mahalle baskısına daha fazla dayanamadım ve sonunda tanıştım... Ve tek kelimeyle: WAOW!
Hani karakter için 'deli' derler de, biraz asabi sanırsınız ya? Yok arkadaşlar, Gurur bildiğiniz raporlu deli çıktı! Bu kadar ağır travmaları olan, sağı solu belli olmayan bir adam beklemiyordum. Ama o karanlığın içinden Farah'a karşı gösterdiği o merhamet yok mu... (Tamam, bu kısmı biraz bekliyordum, sonuçta dark romance okuyoruz, hakkını verelim ).
Kitap tam bir duygu lunaparkıydı. Okurken o kadar eğlendim ki! Başlarda Farah sakindi ama 'üzüm üzüme baka baka kararır' misali o da sonunda Gurur'un frekansına girdi. İkisinin atışmaları, o delilik halleri efsaneydi.
Ve tabii ki DEMET! Farah'ın annesi, kitabın gizli starı olabilir mi? Gurur ile diyaloglarında gülmekten yıkıldım, harika bir detaydı.
Ama... O son neydi öyle? İkinci kitaptan verilen o kesit beni benden aldı. Ah Farah, içim parçalandı sana. Gurur’a hem aşık oldum hem de beni saç baş yoldurttu. Kaybedeceğini bile bile o hataları yapması... Çok kızgınım ama bir o kadar da meraklıyım. Bakalım devamında bizi hangi delilikler bekliyor? "
Kalender Dünyasına Zorunlu Giriş
Ne yalan söyleyeyim, bu kadar kilit bir intikam hikayesi beklemiyordum! Gurur'un nişanlısının cansız bedeninin Farah’ın amcasının deposunda bulunmasıyla başlayan bu hikaye, intikamın ne kadar yıkıcı olabileceğinin kanıtı. Gurur, Farah’ı para için değil, acı çektirmek için karısı yapıyor. “Kurma Bebek” metaforu bu kadar sert ve isabetli olamazdı. Kitabın ilk sayfalarından itibaren o zehirli ve zoraki ilişkiye takılıp kalıyorsunuz. Aralarındaki çekim zamanla çok farklı bir seviyeye geldi. Bayıldım buna