2025 42. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2025 17:39
️Ve Günler Yürümeye Başladı & Eduardo Galeano️ Galeano, resmi tarihin susturduğu, yok saydığı, görmezden geldiği olayları şiirsel ve mizahi bir anlatımla gün yüzüne çıkarır: Soykırımlar, Köle ticareti, Kadınların maruz kaldığı şiddet, Direniş ve devrimler, Adalet ve eşitsizlik hikâyeleri... Bu metinler bazen umut verici, bazen acıtan, bazen ironik ve gülümseten niteliktedir. Bir yandan dünya tarihine bakarken, bir yandan da günümüzün sorunlarıyla bağ kurdurtan bu kitap, susanların sesi olmayı seçmiş bir kişinin kaleminden biz okurlara sunuluyor. Cesur ve cüretkâr bir eser... Okuduğun zaman “bugün ne hissetmeliyim?” diye düşündürten, geçmişin yüküyle yüzleşmeyi hatırlatan ama aynı zamanda direnişe, umuda dair küçük ışıkları unutturmayan bir kitap... "Eğer dünya üzerinde 'iyi' yoksa onu icat etmek gerekir." S.17 "Resmi olarak yalanlanana kadar hiçbir şeye inanmayın." S.136 Yahudi sürek avı daima bir Avrupalı geleneği oldu, ama onların borcunu ödeyenler şimdi Filistinliler. S.156 Gerçeklik ölü doğalar resmeder. S.181 Ama yalan söylemekten daha kötüsü yalan söylemeyi öğretmek. S.202 Her hukukçu bilmelidir ki, yasa yukarıda yaşar ve aşağıya tükürür. S.324 Bütün savaşlar, kendilerinin yerine ölüme başkalarını gönderen savaşmaktan aşırı korkan ödlek hırsızlar arasında yapılır. S.393 Keyifli Okumalar
Ve Günler Yürümeye BaşladıEduardo Galeano · Sel Yayıncılık · 20171,027 okunma