···Okunma: 06 Aralık 2025 20:59 Ferhat Taştekin & Sözcüklerin Kamera Arkası
"İşte diller böyledir, her zaman birbirleriyle etkileşim hâlindedir. Tıpkı komşularımız gibi. Bugün sen komşundan yağ istersin, yarın komşun senden tuz ister. Bugün sen ona yoğurt sözcüğünü verirsin, yarın o sana kalem sözcüğünü."
Çok keyifli herkesin okuyacağı sıcacık ve anlam dolu bir kitap. Öğretmen, öğrencilerinden bir sunum hazırlanmasını ister. Hem eğlenceli hem de öğretici bir ödev olmalıdır ve bunu gruplar halinde yapacaklardır. Ece, kiminle yapacağını bilemez. Öğretmen işe el atar. Boşta kalan Ozan ve Mete ile grup olmasını ister. Mete başta gruba katılmasa da sonunda o da katılır ve en büyük destekçileri de komşuları Süha Amca olur.
Sunumları çok anlamlıdır. Çünkü sözcüklerin, deyimlerin ve atasözlerinin nereden geldiğini araştıracaklar, üstüne bir de bunu kısa bir film haline getireceklerdir. Acaba bizler hiç düşündük mü gün içinde kullandığımız deyimlerin, atasözlerin hikayelerini?
Kitabı keyifle okudum. Başlamamla bitirmem bir oldu. Eminim sizler özellikle de çocuklar çok keyif alacaklar ve sevecekler okurken. Kesinlikle tavsiye ederim.
Kitapla ve sevgiyle kalın...