Puan vermedi·294 syf.····Okunma: 07 Aralık 2025 01:22 'Kendini çözmek, başkalarını düğümlemektir.' sözünü hayatlarına düstur edinmiş insanların dünyasına dalış yapıyosun sevgili okur.
Kitap ilk başladığımda Hakan Günday'ın 'Kinyas ve Kayra'sını okuyormuş hissi yarattı bende. Yayımlanma yılları arasında 2 yıl gibi yakın bir tarih oluşu da o yıllara ait (1998) duygusal yatkınlık konusundaki benzerlik açısından şaşırtıcıydı bana göre.(Kinyas ve Kayra 2 yıl sonra yayınlanmış)
Hayata tutunmak istemeyenlerin , tutunmamakta direnenlerin, tutunmaya çalışanların parmaklarına saldıranların asi, geçimsiz, yer yer iç bunaltıcı, yer yer sıkıcı düşünce, duygu ve davranış bütünlüğüyle bezenmiş ve itiraf ediyorum çoğunlukla sıkılarak okuduğum bir eserdi.
Eşcinselliğe övgü, toplumdaki yer edinememelerine sövgü, tepki, başkaldırı temalarına gerek sözel gerek görsel ekipmanlarla bolca yer verilen eser, bana göre yazarın bu konuda en cesur anlatımlarıyla bezenmiş.
Kitabın arka kapağındaki tanıtım bunu çok iyi anlatır nitelikte ;
Arızalanan insanların da yaşama hakkı ve içiçe geçmiş sırları vardır.Onları diğerlerinden ayıran şey huzuru vahşette, tutkuyu ruh çürümesinde, karşılıklı güveni ise birlikte ölmelerinde bulmaktır.
Keyifli okumalar, diyemeyeceğim ...