Tüm dünyaya bir kitap okutma hakkım olsa
2025 87. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 23:20
Herkese selamlar, bu sefer Johann Hari den Çalınan Dikkat kitabıyla geldim. Benim yazarın kaleminden okuduğum ilk kitaptı ve gerçekten bayıldım. Yazarın bir gazeteci olması, araştırma ve bilirkişilerle görüşme imkanının fazla olması bence kitabın kalitesini artırmış. Kitap yazarın dikkat süresinin azaldığını fark etmesi ve çözümü teknolojik aletlerden uzaklaşmakta bulmasıyla başlıyor. Yazar kendi yaşadığı süreçten yola çıkıp dikkat üzerine yazılan makaleleri de ele alarak bir çözüm arayışına giriyor, okuru da bu sürece dahil ediyor. Dikkatimizi tekrar artırmak için birey olarak yapabileceklerimize ek olarak toplum olarakta yapmamız gerekenlere de değiniyor. Kitapta beni en çok etkileyen detay yazarın verileri objektif olarak vermeye çalışması oldu. Bir konu hakkında zıt görüşler varsa yazar iki taraf ile de görüşerek iki tarafın görüşlerine de yer vermiş. Okuyacaklara şimdiden iyi okumalar dilerim. Lütfen sizde yorumlarınızı benimle paylaşın.
Çalınan DikkatJohann Hari · Metis Yayınları · 20245,3bin okunma
İlham veren bir kitap her yönüyle çok güzel anlatımı akıcı bilmediğin şeyleri ögretiyor hayat içinden aslında her yönüyle çok ama çok güzel bir kitap