Puan vermedi·286 syf.····Okunma: 07 Aralık 2025 14:46 Öncellikle kitap bitince içim tuhaf oldu nedendir bilmiyorum ama sanki devamı olmalı gibiydi kafamda soruları kaldı; Hayat ve Galip ne yaptı gibi, Şevket Ağa tamamıyla düzeldi mi Hayatla arasını düzeltti mi, ya da Salih biriyle gerçekten evlenebildi mi vs vs. Kitaptaki karakterler ve hayatlari gerçekten toplumda hoş görülmeyen hayatlar ve biraz dışladığımız hayatlar: annesi ve ablası fahişe olmak zorunda kalan bir Meliha hanım sonra sırf toplumdaki insanlar evleniyor diye hadi bende evleneyim diyen ve başına geleceklerden habersiz ama geçmişinin de suçunu, günahını kendine yük edip hayatına devam etmeye çalışan bir kadın, evlendiği adamın getirdiği sıkıntılar, annesine benzemesinler diye yetiştirdiği iki birbirinden farklı kız çocuğu (melek,nur) çocukları kısıp, koruması ve meleğin bunlara razı gelmemesi ve bunun üzerine tesadüf bir yangın olup yangında kaybettiğini sanıp kızı için de acı çeken,bir yandan da üvey oğluyla mevzuları Necdet'e kizamadim hele ztn yıllar sonra Meleğinde yani namı değer Hayatın da annesinin gittiği kliniğe gitmesi şok üstüne şok oldum. İkinci karakter Şevket Ağa,çocukluğunda babasıyla yaşayıp ve onun ölümü ile etkilenip kadınlardan hoşlanmayip çevresindeki adamlarda babasını araması ve ardından gelen birçok trajik hikayeler. Üçüncü karakter Salih gene aynı şekilde kadınlarla büyüdüğü için kadınlarla beraber olamayan ve bu yüzden her şey yüzünden kendini suçlayıp kendine acı çektiren mazojist bir genç adam. Üstünkörü anlattığıma bakmayın okurken tüylerim ürperirdi diken diken oldu ve hemencecik olanları okumak ne oldu? atlatabildi mi? diye merak ediyordum. Psikolojik kitaplar okumayı seviyorsanız ve birazda toplumda hoş karşılanmayan durumları hoşgörüyle karşılayan, ön yargılı biri değilseniz bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Mazoşizm ile ilgili birçok şey öğrendim.
Ve bence bizimde kitaplardan öğrenmemiz gereken birçok şey var buna inanıyorum. Buraya kadar zahmet edip,yorulduysan okuduysan çok teşekkür ederim
Kitapla, sağlıcakla ve esenlikle kalın (: